dimecres, 25 de juny del 2014

Mariam Ibrahim Ishaq

Publicat a l'ara.cat

Tornen a detenir la sudanesa condemnada a mort que havia estat alliberada

La jove, el seu marit i els seus fills han estat retinguts per agents de seguretat a l'aeroport, quan pretenien sortir del país

La jove sudanesa que dilluns es va lliurar d'una condemna a pena de mort per haver-se convertit al cristianisme ha estat detinguda aquest dimarts amb la seva família a l'aeroport de Khartum sense que hagin transcendit de moment els motius del seu arrest, segons han explicat a Efe fonts de la seva defensa.
Desenes d'agents de seguretat han detingut Mariam Ibrahim Ishaq, de 27 anys d'edat, el seu marit Daniel Wani i els seus dos fills, quan eren a l'aeroport de la capital sudanesa intentant viatjar a l'estranger.
Les autoritats han traslladat tota la família a un lloc desconegut, segons un advocat de la sudanesa, que va explicar que Ishaq tenia previst viatjar als Estats Units, aprofitant que el seu marit té passaport nord-americà encara que sigui d'origen sudanès.
El Tribunal d'Apel·lació de Khartum va decidir dilluns anul·lar la condemna a mort que penjava sobre ella, en considerar que la decisió en primera instància dictada contra la jove es va basar en "proves febles i contradictòries".
També va apuntar que hi va haver un error de procediment en anul·lar el matrimoni entre Ishaq i el seu marit, també de religió cristiana.
Segons el lletrat, aquest cas es va iniciar per les declaracions que va fer a la premsa local i la denúncia que va interposar davant la Policia el germà de la jove, que va amenaçar amb matar-la si ella no es retractava de la seva suposada conversió al cristianisme i es divorciava de el seu marit, a més d'assegurar que Ishaq estava "embruixada".
La tradició islàmica designa automàticament als fills d'homes musulmans com a seguidors també d'aquesta religió, i això va ser el que va passar amb Ishaq, que és de pare musulmà i mare cristiana.
Tot i les reiterades peticions de les autoritats judicials, ella mai va renegar de la seva fe i va assegurar que mai havia professat l'islam perquè sempre va ser educada per la seva mare.
El cas d'aquesta jove ha provocat fortes reaccions entre els governs occidentals i diferents grups de drets humans, després que un jutge la condemnés a morir a la forca el passat 15 de maig, tot i que li va oferir dos anys fins a complir la pena perquè pogués alletar el nadó del que en aquell moment estava embarassada i que va néixer el 27 d'aquest mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada