dimecres, 4 de juny del 2014

LA REINA DE SABA (altrament dita SHEBA)



Veuran, servidora només volia fer una entradeta sobre l’oratori de Handel, bé concretament els volia deixar la música de l’arribada de la reina de Saba, però semanvalaolla, clar he recordat la pel·lícula Salomó i la Reina de Saba (King Vidor) amb Yul Brynner y Gina Lollobrigida i d’aquí….. el que els dic que perdo el senderi d’una manera preocupant. I tot per vostès, eh! I és que no m’ho agrairan mai…..

Però abans de la pel·lícula de l’any 1959, n’hi va haver una precedent l’any 1921 (J. Gordon Edwards) – de fet n’hi ha hagut vàries, fins i tot em penso que porno’s -. però no serem exhaustius -.



Però per aquest bloc, la reina de Saba és supermaggiorata Lollo, que d’actriu en tenia poc però de maggiorata un munt, sino mirin el video que segueix, i així li va anar amb el desventurat Salomó, clar que ara que hi penso que feia Yul Brynner en aquesta pel.lícula si era (o anava) de calb, coses del cine:




De tota manera ves a saber quina cara tenia la notòria reina, ja que no diran que no hi ha distància entre aquestes dues imatges




Servidora, s'inclina a pensar que era negra.

I per acabar, on està el regne de Saba? Ajajá no han mirat mai, oi? doncs aquí:



I ara sí, que aquest és un bloc que prova de ser seriós, costa de creure, ho sé, però ho prova sempre, i anem a  Handel, que per il·lustrar l’arribada de la Reina de Saba (o Sheba) en el seu Oratori Salomon (1748), va crear aquesta música tant bonica.

Els en deixo versions de tota mena, orquestra, instruments de vent, música de cambra, arpa,  ...... bufff!!! de ben segur que trobaran aquella que els agrada més o bé poden cercar a la xarxa que n’hi ha fins avorrir.

ei! The Sixteeen i el Harry Christophers
amb orquestra
amb quartet de vent
amb piano
Camerata Kreisler
i aquest xq són de Badalona
amb arpa
Per si mai es casen, Bodas Nassarre a la seva disposició (no m'han pagat, eh!)

I a causa de la nomenclatura, una propina (m’ho sabran perdonar, oi?)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada