dimarts, 29 d’octubre del 2013

No Woman, no drive

Llegeixo aquesta notícia al diari ara.cat
'No Woman, no drive': triomfa a internet un vídeo que es mofa de la prohibició saudita

Bob Marley inspira un vídeo que critica la prohibició de conduir imposada a les dones per les autoritats saudites

Bob Marley ha inspirat un vídeo que s'ha convertit en un fenomen a les xarxes socials en criticar amb clau d'humor la prohibició de conduir imposada a les dones per les autoritats saudites. Sota el títol 'No Woman, no drive', tres artistes saudites han aconseguit en 24 hores més quatre milions de visites a Youtube amb la seva versió de la cançó de Marley 'No Woman No Cry'.
L'enregistrament es pujar a Youtube dissabte, en una jornada en què algunes dones van sortir als carrers al volant dels seus cotxes per reclamar els seus drets. El còmic Hisham Fageeh, vestit a la manera tradicional saudita, explica a la cinta que va decidir fer "la seva pròpia versió referida a la seva cultura i sense instruments musicals" de 'No Woman No Cry'.
"Recordo on acostumaves a seure, a la part posterior del cotxe familiar" , diu una estrofa de la cançó. També afirma que "les reines no condueixen "però poden cuinar, i que els peus són l'"únic transport" de les dones. A més, fa referència amb sorna a que amb aquesta prohibició els ovaris estan "segurs i bé", en oberta crítica a les afirmacions de clergues radicals saudites segons les quals conduir els danya.
Un grup d'activistes havia anunciat una campanya per el 26 d'octubre contra la prohibició al regne saudita i van fer una crida a les dones perquè sortissin als carrers conduint els seus cotxes. La convocatòria va ser anul·lada després que el Ministeri de l' Interior ho sol·licités, encara que això no va impedir que diverses activistes conduïssin pel seu compte per les ciutats saudites.
A l'Aràbia Saudita regeix una estricta interpretació de la llei islàmica, que imposa la segregació de sexes en espais públics. Les dones no poden conduir ni tampoc viatjar fora del país sense un home de la família, entre altres restriccions.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada