dissabte, 21 d’abril del 2012

CONVERSACIÓN

CONVERSACIÓN
Gonzalo Hidalgo Bayal
Tusquets editores /col. Andanzas
Barcelona 2011
238 pàgines


Aquest és el primer llibre que llegeixo d’aquest filòsof i escritor de qui, ho admeto, no n’havia sentit a parlar i que ja té, segons la informació que he trobat cinc llibres precedents.

I és una pena, ja que Gonzalo Hidalgo Bayal és molt bon narrador, els cinc relats que s’apleguen en aquest volum, estan explicats sense preses, però un cop començats, ja sense pauses, domina el lèxic, el ritme i la composició.

I, tot i que no estaríem parlant d’alta literatura, si estem davant d’un execici estlístic important i  molt intel.ligent. Els  relats són cinc converses, que cadascun dels narradors fa davant d’un auditori, de vegades el.lidit i d’altres convocat, però a partir del moment que s’inicien ja no hi ha cap punt-i-apart , com a signe de puntuació, fins el final, és a dir omet aquesta puntació a les converses.

Els contes, explicats de manera lleugera però no gens frívola, tenen un pòsit filosòfic que lluny d’allunyar-nos (perdonin la reiteració) ens apropa a allò que se’ns explica, ingredient que representa un afegit positiu a les històries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada