dijous, 29 de maig del 2014

KRISTIAN BEZUIDENHOUT



KRISTIAN BEZUIDENHOUT
Fortepiano

W. A. Mozart: integral de Sonates (II)

KV 309: en Do major (1777)
KV 282: en Mi bemoll major (1775)
KV 311: en Re major (1777)
KV 280: en Fa major (1775)
KV 331: en La major (1781-83)

Palau de la Música Catalana
28 de maig de 2014



Per un bloc mozartià com aquest, que també és el de vostès, el concert d’avui ha estat una festa, i a totes les sonates els hi trobo les millors gràcies.

Aquest pianista va oferir ahir dia 27 el seu primer concert dedicat a les sonates de Mozart, avui el segon i l’any vinent el 14 i el 15 d’abril en completarà la resta.

Com hi ha poques oportunitats d’escoltar Mozart en pianoforte aquesta mena de concerts són d’agrair, aquest cop però el Palau ha tingut el gran encert de llevar les cadires de la platea del Petit Palau, ubicar el bell mig el pianoforte i fer mitja lluna de seients a l’esquena del pianista, de manera que el gruix del públic estava a graderies i certament ha quedat molt addient.

Quan a l’interpretació de Kristian Bezui...... (vés a saber com es pronuncia en afrikaner, que el noi és d’Àfrica del Sud), ha sigut molt pulcre i ha ofert un Mozart molt nítid, de manera que ha sonat un Mozart molt clar i transparent, a més a més aquest pianista està dotat d’una mà esquerra destacable, però...., sí estimats lectors i lectores hi ha un però a criteri d’aquest bloc,  li caldria una mica més de profunditat, que de ben segur Kristian B. sabrà solventar, doncs té el que és primordial, li agrada Mozart i com ja he dit en alguna ocasió anterior, ha Mozart no n’hi ha prou a interpretar-lo, se la d’estimar, i això aquest pianista ho té.

Però bé..... la valoració final és francament bona ens ho hem passat molt bé i no dubtin a anotar l’agenda que l’any vinent torna.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada