dissabte, 22 de juny de 2013

LUCIO SILLA


LUCIO SILLA
Música: Wolfgang  Amadeus Mozart
Llibret: Giovanni de Gamerra

Lucio Silla        Kurt Streit
Giunia             Patricia Petibon
Cecilio             Sílvia Tro Santafé
Lucio Cinna     Inga Kalna
Celia                Ofèlia Sala
Aufidio                        Antonio Lozano

Directo Musical          Harry Bicket
Director d’escena       Claus Guth

Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu

Gran Teatre del Liceu
21  de juny de 2013

Per un bloc mozartià (si no ho havia dit abans, ho dic ara) com és elsgustosreunits.cat, és a dir: aquest, Mozart sempre és una festa.

Mozart va compondre aquesta òpera amb 16 anys (pensin vostès que feien quan tenien 16 anys), doncs el noiet feia òperes, i no una opereta de joventut, no, a Lucio Silla, segona òpera de WAM  ja apareix tot el que és i representa aquest compositor.

Vostès es preguntaran si li trobo totes les gràcies, doncs sí, li en trobo totes, aquest bloc no subvencionat i que no rep cap col·laboració crematística és lliure d’entregar els seus afectes i els diposita en Mozart (punt) J

Destacable per damunt de la resta, el director Harry Bicket qui va saber extraure de l’orquestra allò que de vegades ella mateixa no sap que té i el cor molt notable considerant els efectius que han quedat desprès de la retallada, però ahir va ser molt solvent.

I es clar una òpera sense veus no seria una òpera. En conjunt força bé, tot i que Inga Kalna va ser un element vocal poc afortunat – en algun moment va desafinar -, Tro Santafé i Ofèlia Sala ahir en van semblar més reeixides que en d’altres ocasions, Patrícia Petibon fa una Giunia molt personal amb bones facultats vocals.

Quan la producció, conceptualment és correcte, la seva resolució no ho és tant, però on falla és en la direcció dels intèrprets, honestament, i disculpin que els ho digui així, però el Sr. Claus Guth no en té ni idea, fa cantar els intèrprets allunyats, o en indrets inapropiats; el personatge de Cinna se les ha de veure amb un nino de goma, en fi......

Però, reitero, allà està Mozart i el mestre Bicket per fer-nos passar una bona estona.

El resum argumental aquí

Imatges aquí

Video promocional:Video de l’obertura musical de Lucio Silla:
Una de les àries més boniques de l’òpera que canta el personatge de Giunia, els en deixo dues mostres, no pas per comparar vocalment, sinó per la concepció personal de les cantants del propi personatge.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada