divendres, 11 de maig del 2018

DVORAK / SCHUMANN


PIANO QUINTET MASTERPIECES

·       DVORÁK: Quintet amb piano en La major núm. 2, op. 81
·       SCHUMANN: Quintet amb piano en Mi bemoll major op.44

Intèrprets:

Valeriy Sokolov, violí
Nikita Boriso-Glebsky, violí
Dana Zemtsov, viola
Pau Codina, violoncel
Evgeny Izotov, piano


Auditori de Barcelona – Sala Oriol Martorell
10 de maig de 2018
Antonin Dvorak
Robert Schumann



Si entrem a la pàgina web de l’Auditori trobem aquesta presentació:

“Després de l’èxit de la temporada passada amb la proposta dels quartets amb piano de Brahms en mans de músics de casa nostra amb una forta projecció internacional, repetim l’operació ara a càrrec del violoncel·lista Pau Codina, que capitaneja aquests allstars internacionals per oferir-nos els quintets amb piano de Schumann i Dvorák. Schumann va dedicar el famós quintet a la seva esposa Clara, que l’havia d’estrenar, però es va posar malalta i l’estrena la va fer Felix Mendelssohn de manera imprevista i malgrat l’extrema dificultat de la part pianística. El Quintet núm. 2 amb piano de Dvorák, una de les obres cambrístiques més desitjades pels intèrprets, és una reconstrucció d’un quintet anterior i inclou referències a la música popular txeca.”

si ho consigno és pel que més endavant assenyalaré.

Ahir van poder escoltar aquests dos quintets que, tal i com s’assenyala en el programa de mà, al costat del quintet de Brahms formen un corpus magnífic de la música clàssica en general i no solament en la seva vessant cambrística. En aquest sentit i pel que fa als quintets en la seva part compositiva només puc tenir elogis, ja que m’agraden molt i sobretot per les poques oportunitats que hi ha de poder escoltar aquests quintets, sobretot el de Dvorak.

Pel que fa a la interpretació, va ser força bona, ens ho vam passar força bé, però es nota que no hi havia un conjunt de trajectòria sinó cinc musics reunits per fer música, bons music i bona música, però en aquests casos es troba a faltar la unitat de grup. No obstant, servidora, s’estima més que se’ns ofereixi aquest repertori amb uns intèrprets com els d’ahir que no pas l’absència d’aquests quintets damunt d’un escenari.

El programa de mà aquí.


Antonin Dvorak - Quintet amb piano núm. 2 op. 81

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada