dijous, 8 de febrer del 2018

TOSCA



TOSCA
Música:     Giacomo Puccini
Llibret:       Giusepe Giacosa –                    Luigi Illica

Intèrprets:

Floria Tosca    Adrrianne Pieczonka
Mario Cavaradossi     Joseph Calleja
Scarpia                        Gerald Finley
Angelotti         Simon Shibambu
Sagristà           Jeremu White
Spoletta          Aled Hall
Sciarrone        Jihoon Kim
Nen Pastor      Edward Hyde

Director d’escena       Jonathan Kent
Director de la reposició
                                   Andrew Sinclair

Director musical        William Spaulding

Cor i Orquestra de la Royal Opera House

07 de febrer de 2017


Ahir van tornar a veure en els cinemes Tosca des del Covent Garden quan encara no fa un mes comentava la Tosca del Metropolitan de Nova York.

Començarem per la producció, de l’any 2006. Sense llençar coets es pot observar que no ha perdut vigència ja que des els inicis tampoc pretenia ser trencadora, és a dir que és eficaç i per tant, la seva discreció la fa perdurable.

Em va agradar força la direcció de William Spaulding. Bé el Cor i bé l’Orquestra.

I ara... ja saben..., les veus.

Primerament els haig de dir que Adrienne Piaczonka (Tosca) no m’agradat mai gaire, sempre m’ha semblat una cantant anodina, però ara mostra una veu rasposa i de vegades cridanera, però li va mancar el que sempre li he trobat a faltar: veritat dramàtica, va fer un segon acte amb Scarpia sense sang que ja és difícil, perquè el segon acte és un regal de Puccini per la Soprano i el Baríton.

Amb Joseph Calleja (Cavaradossi) no hi ha mai un ensurt, sempre tinc la seguretat que no fallarà. Personalment penso que és un cantant molt professional, no tens mai la sensació que està allà de passeig ni per complir, sinó que té consideració cap el públic i això servidora ho agraeix, potser no serà un cantant que passarà a la història com extraordinari, però no tinc dubtes de fins on pot arribar i no decep.

Gerald Finley  (Scarpia) era el primer cop que s’estrenava en aquest paper va fer un molt bon Scarpia fins cap el final del segon acte que va tenir alguna dificultat, però penso que si aconsegueix fer seu el personatge, ens ho farà passar bé fent de dolent-dolentot Scarpia.

Força bé l’Angelotti de Simon Shibambu. No tant bé Jeremy White (Sagristà) i Aled Hall (Spoletta). La resta sense remarcar.

Gerald Finley assajant el Te Deum, AQUÍ

Fotografies de la producció:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada