dimecres, 17 de gener del 2018

RIGOLETTORIGOLETTO
Música: GIUSEPPE VERDI
Llibret: FRANCESCO MARIA PIAVE

Intèrprets:

Rigoletto                        Dimitri Platanias
Gilda                                Lucy Browe
Duc de Màntua            Michael Fabiano
Sparafucile                     Andrea Mastroni
Maddalena                     Nadia Krasteva
Monterone                    James Rutherford
Giovanna                        Kathleen Wilkinson
Comtesa Ceprano        Jacquelyn Stucker
Marullo                          Dominic Sedgwick
Patge                              Louise Armit

Director d’escena        David McVicar
Director de reposició   Justin Way


Cor i Orquestra del Royal Opera House
Director musical           Alexander Joel

16 de gener de 2018
Emesa al cinemes en directe des el Royal Opera House “Covent Garden”La producció escènica de David  McVicar no és de nova fornada, sinó que ja té uns anys, però ha guanyat amb el temps esdevenint hores d’ara una producció eficaç, eloqüent i si bé no és d’una excessiva imaginació, veure-la ara se’ns presenta com una producció força moderna, potser també hi ajuda que d’aquesta reposició se n’ha fet càrrec Justin Way  i no el mateix McVicar. Si vostès segueixen aquest bloc (gràcies) sabran com n’és de difícil trobar produccions, diguem-ne, adequades. Pel que fa a aquesta part, bé.

El cor del Covent Garden va cantar força bé i la direcció d’Alexander Joel va anar a més en el decurs de la representació.

Les Veus. Començarem per les més mediocres. Michael Fabiano (Duc de Màntua) no va ser un bon duc de Mantua, bé, de fet no és ni tan sols un bon cantant, si més no en aquest paper. Una veu gens destacable, un fraseig inexistent, una dicció poc acurada i dos cops va entrar malament. L’altra és Kathleen Wilkinson (Giovanna), una veu tremolosa, envellida i mancada d’intencionalitat.

Destacables. Dimitri Platanias (Rigoletto) i Andrea Mastroni (Sparafucile) ni un però a cap dels dos. Lucy Browe (Gilda) va mantenir amb molta solvència el repte de cantar amb Dimitri Platanias. Bé, però sense llançar coets, Nadia Krasteva (Maddalena). La resta del repartiment correctes en els seus papers.

Sinopsi aquí

Video promocional:

Fotografies de la producció:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada