dilluns, 18 de gener del 2016

nosaltres, les dones

publicat a directe.cat

L’Alt Comissionat de l’ONU denúncia noves modalitats de violència a Burundi

BurundiRights
L’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, Zeid Ra’ad Al Hussein, ha alertat de l’emergència de nous patrons de violència a Burundi, aquests inclouen violacions sexuals per les forces de seguretat i un dràstic increment de desaparicions i casos de tortura.

L’Alt Comissionat ha demanat una investigació urgent dels esdeveniments que van tenir lloc a Bujumbura, la capital, el passat 11 i 12 de desembre, a més dels informes que donen compte l’existència de nou fosses comunes.

Rupert Colville, portaveu a Ginebra de l’Oficina de l’Alt Comissionat, ha indicat que els atacs de desembre a tres campaments militars i els abusos subsegüents, van mostrar “pertorbadores” violacions de les garanties bàsiques.

“Hem documentat 13 casos de violacions sexuals que van ocórrer durant les operacions de recerca i detenció que van tenir lloc als barris percebuts com a simpatitzants de l’oposició. El patró va ser similar en tots els casos: les forces de seguretat haurien entrat a les cases de les víctimes, separat a les dones de la resta de la família, i les haurien violat, en alguns casos de forma col·lectiva”, ha detallat el portaveu.

L’Alt Comissionat també va assenyalar que el nombre de morts va augmentar a 130 el mes de desembre, el doble d’homicidis que el mes anterior. En total, almenys 439 persones han mort des que es va desencadenar la crisi el 26 d’abril passat.

Zeid ha condemnat la impunitat que pesa sobre les forces de seguretat malgrat nombroses proves de la seva responsabilitat en greus delictes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada