diumenge, 23 de novembre del 2014

IL BARBIERE DI SEVIGLIA


IL BARBIERE DI SEVIGLIA
Compositor: GIOACHINO ROSSINI
Llibretista: CESARE  STERBINI

Intèrprets:

Rosina            Isabel Leonard
Figaro             Christopher Maltman
Count Almaviva         Lawrence Brownlee
Dr. Bartolo     Maurizio Muraro
Don Basilio     Paata Burchuladze
Fiorello           Yunpeng Wang
Berta               Claudia Waite
An Officer       Dennis Petersen
Ambrogio       Rob Besserer

Director d’escena: Bartlett Sher
Director musical: Michele Mariotti

Orquestra i cor del Metropolitan de Nova York – 22 de noviembre de 2014



Benvolgudes i benvolguts, a servidora li agradaria un dia fer una entrada arravatada a causa d’una producció d’òpera que fos insuperable. A servidora li agradaria un dia fer una entrada contenta a causa d’una producció d’òpera que sigui acceptable, en definitiva a servidora li agradaria un dia fer una entrada amable a causa d’una producció d’òpera que, resignada que no sigui arravatada, sigui força passable, però estimades i estimats no anem bé.

No  cal que ni vostès ni jo perdem gaire el temps, aquest BARBIERE DE SIVIGLIA és perfectament oblidable, afegiria que és recomanable fins i tot oblidar-la. A la producció escènica hi dedicaré una paraula: avorrida.

La direcció de l’orquestra molt irregular com ja em pogut observar a l’obertura.

Quan les veus. Ja quan vam comentar no fa gaire Le Nozze de Figaro vam destacar a Isabel Leonard (Rosina)  que va cantar un bon Cherubino, avui també ha estat força bé. Quan la resta, honestament, no els assenyalaré un a una, ja que tots s’han mogut entre mig passables o insuficients. No obstant, com no descarto que una servidora ja hagi perdut el nord i s’hagi convertit en una impertinent llepafils, els encoratjo, si no ho fan ja, que llegeixin altres opinions.

Quan l’actor Rob Besserer en el paper d’Ambrogio, ha seguit les indicacions del director d’escena, però ha estat insuficient per imprimir caràcter a un criat que ni canta ni parla, solament és presència però que pot ser, amb un director més imaginatiu, més reeixit.










La sinopsi de l’òpera aquí.

Fotografies de la producció:






I els videos. Mirin.... com haig de defensar el que els he comentar més amunt, si aquest bloc no vol passar per frívol, els deixo l’enllaç dels videos de l’actual producció del Metropolitan, ja que no permet inserir-los en el bloc:

enllaç als videos del Metropolitan:

http://metopera.org/video/2014-15/il-barbiere-di-siviglia/watch/il-barbiere-di-siviglia-largo-al-factotum-christopher-maltman/3892676577001#play


d'altres cantants.



Thomas Hampson - Largo al Factotum
Alfonso Antoniozzi - A un dottor della mia sorte
Ferruccio Furlanetto - La Calumnia
Janos Berker i Demeter Marczis - Pace e Gioa però...... en hongarès


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada