dijous, 21 de febrer de 2013

EUGENE ONEGIN


EUGENE ONEGIN
Compositor Pyotr Il'yich Tchaikovsky amb la col·laboració de Konstantin Shilovsky, a partir d’un poema d’Alexander Pushkin

Intèrprets
Tatyana
Krassimira Stoyanova
Eugene Onegin
Simon Keenlyside
Olga
Elena Maximova
Lensky
Pavol Breslik
Prince Gremin
Peter Rose
Madame Larina
Diana Montague
Filipyevna
Kathleen Wilkinson
Captain
Michel de Souza
Monsieur Triquet
Christophe Mortagne

Director musical         Robin Ticciati
Director d’escena             Kasper Holten

Royal Opera Chorus
Orchestra of the Royal Opera House

20 de febrer de 2013


Ahir en els cinemes Girona de Barcelona se’ns va oferir en directe des el Royal Opera House aquesta òpera.

Certament, va ser una vetllada molt agradable i molt agraïda a la qual se li poden posar poques contrarietats, no pas perquè sigui d’allò que en diríem memorable, però valorat tot en un conjunt el resultat és més que reeixit.

Començarem per la producció, acceptable i sobretot decent, interessant l’aportació que els dos personatges principals – Onegin i Tatiana – es vegin a si mateixos de joves mitjançant la participació de dos actors joves que els representen. No molesta que en primer terme de l’escenari vagin quedant les restes de les escenes anteriors, fins i tot, un cop mort Lensky roman immòbil a l’escenari, com al·legoria que el passat no s’esborra ni se’n va.

L’orquestra a sonat molt bé i se’ns dubte hi té molt a veure Robin Ticciati – 30 anys – amb bona comprensió de la partitura i amb molts matisos.
                                 
Pel que fa les veus. De força bé a millor i a molt bé, entre els millors K. Stoyanova i S. Keenlyside, i entre els molt bé P. Breslik i P. Rose.

Llibret aquí

Fotografies de la producció del ROH:Videos, entre ells, els deixo un del mateix ROH on se’ns explica com s’incorporen els subtitulats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada