dilluns, 2 de gener del 2012

SUBSÒL


SUBSÒL
Unai Siset (VV.AA.)
Editorial Bromera
Alzira 2010
181 pàgines


El pretext no és nou però no per això deixa de ser una fórmula interessant, a partir d’una fotografia (en aquest cas una instantània fotògraf Peter Turnley del metro de París dels anys ’60), es proposa a un seguit d’escriptors que elaborin uns relats.

En aquest cas amb el nom genèric d’Unai Siset s’apleguen els escriptors del País Valencià:  Manuel Bauxauli, Esperança Camps, Vicent Usó, Àlan Greus, Pasqual Alapont, Vicent Borràs i Urbà Lozano els quals prenen un/a personatge de la fotografia i li en desenvolupen una vida o un fragment de vida.

Amb aquest criteri trobem set relats de tarannà divers però mantenint una unitat, sense que cap d’ells despunti considerablement per damunt dels altres, personalment m’agradat molt el primer “Una K voltada (Andrea)”, però això no ha de ser en detriment de la resta, ja que tots, llevat un que no diré, tenen la seva gràcia.

Evidentment, com sol ser en un llibre d’aquestes característiques, no se’ns indica a qui correspon cadascun dels relats, així que pot ser un joc tractar d’endevinar.

Imprescindible..... home (o dona) no..... només si es vol passar una estoneta agradable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada