divendres, 17 d’abril del 2015

ELISABETH LEONSKAJA



ELISABETH LEONSKAJA piano

Programa:

I
F. Schubert:  
Sonata núm. 4, en La menor, D. 537

F. Schubert:
Wandererfantasie, op. 15 D. 760

II
F. Schubert:
Sonata núm. 21, en Si bemoll Major, D. 960

Palau de la Música Catalana
16 d’abril de 2015




Si vostès tenen la amabilitat de seguir aquest bloc ja sabran que tenim una flaca per  Elisabeth Leonskaja, i ahir no ens va decebre.

Com poden comprovar el programa va ser schubertià i Elisabeth Leonskaja va fer una lectura molt personal d’aquest compositor, ja que va mostrar un Schubert amb vigor beethovenià, dit com un elogi, intens que ens va fer viure i assaborir cadascun dels moviments. Una interpretació arriscada i allunyada d’estereotips que en mans de cap altre pianista probablement no hagués produït resultats tant satisfactoris. I gairebé que podria acabar aquí perquè reiteraria el que ja he comentat sobre aquesta intèrpret en ocasions anteriors.

De tota manera si volem ser equànimes i no deixar-nos endur per l’entusiasme cal dir que a la segona part, en el darrer moviment de la sonata 21, hi va haver una nota desafortunada que evidentment no desmereix ni desvirtua tots els mèrits del concert i d’Elisabeth Leonskaja; si ho comento és més aviat perquè una servidora va marxat amb el sentiment que alguna cosa passava, per com és va precipitar el final del concert (que no la interpretació). Va fer un bis; l’encesa abrupta de les llums… petits detalls inhabituals. Com aquest bloc no es mou entre les rebotigues del Palau no els en puc donar cap més explicació i en el meu imaginari penso que potser no es trobava bé, però tinguin present que això m’ho invento per donar una explicació, que tampoc cal, ja que Elisabeth Leonskaja va fer el seu concert com ella sap i no està obligada a més.

La nota frívola, que ja saben que aquest bloc és una característica que intenta fomentar, enaltir i conrear  (la frivolitat, s’entén), doncs bé la Senyora Leonskaja ja ens té habituats a un abillament impossible, ahir, en això, tampoc ens va decebre.

El programa de mà el trobaran aquí.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada