dissabte, 3 de desembre del 2011

PHILIPPE JAROUSSKY


Programa: GEORG FRIEDRICH HANDEL (1685-1759)
I
·        Obertura de Riccardo I, re d’Inghilterra
·        Agitato da fiere tempesta, ària d’Oreste
·        Ho perso il caro ben, recitatiu i ària d’Il Parnasso in festa
·        Concerto grosso en Sol Menor, op 6 núm. 6
·        Se potessero i sospir miei, ària d’Imeneo
·        Con l’ali de Costanza, ària d’Ariodante

II
·        L’angue offeso mani riposa, ària de Giulio Cesare in Egitto
·        Mi lusinga il doce affetto, ària d’Alcina
·        Sarabanda d’Almira, Konigen con Kastilien
·        Ombra cara, ària de Radamisto
·        Come nubbe che fugge dal vento, ària d’Agrippina

Bisos
·        NICOLA PORPORA – Alto Giovè, ària de Polifemo
·        HANDEL - Venti turbi, ària de Rinaldo
·        HANDEL – Ombra mai fu, ària de Serse

Philippe Jaroussky
Contratenor

Freiburger Barockorchester

Director d’orquestra i concertino
Petra Müllejans


Mirin, ras i curt, ens ho hem passat molt bé. En Philippe Jaroussky ha acomplert les expectatives, si més no, les d’aquest bloc, ja que atenent les possibilitats crematístiques d’elsgustosreunits, a inici de temporada calia triar entre Ph. Jaroussky o JD Florez, finalment em vaig decantar pel contraternor ja que el Juan Diego Florez ja l’he vist en d’altres ocasions i aquesta temporada dobla escenari del Liceu, ja que apart del concert també cantarà Linda de Chamounix, així doncs, vaig fer una scelta i estic molt contenta.

Com sol passar, a la primera ària la veu estava una mica freda, però no ha trigat gaire a posar la veu a punt i anar a millor fins  a la cloenda del concert. Les  àries les ha cantades amb l’expressió que cadascuna demana i amb bon fraseig vocal i musical. Dels tres bisos destacaria l’ària bellíssima de Porpora, de la qual els en deixo més avall un tastet.

També cal agrair-li a Philippe J. que hagi ofert un repertori operístic i no s’hagi decantat cap a lieds o cançons i també que els bisos hagin seguit aquest tarannà, tot i que si hagués cantat Ah! Cloris de Reynaldo Hahn, elsgustosreunits també ho hagués trobat molt bé.

De la Freiburger Barockorchester no es pot dir res negatiu, de les dues peces que han tocat sense el cantant (Concerto grosso en Sol Menor, op 6 núm. 6 i Sarabanda d’Almira, Konigen con Kastilien) es podia apreciar la nitidesa de tots els instruments, assenyalar Eyal Streett, fagot i Shizuko Noiri, llaüt que han acompanyat en solitari al cantant. Els qui no han estat a l’alçada ha estat una part del públic que en el decurs del Concerto grosso, han aplaudit, i no un, no, dos cops quan no calia i quan encara la peça no havia acabat.
Durant la pausa, els assistents, podien comprar cd’s d’aquest cantant ja que un cop acabat el concert tenia previst de signar-los, però servidora no troba motius que l’empenyin ha arribar fins aquí, és a dir, que del tema de les signatures no els en puc parlar.

Si desitgen més dades poden trobar la informació, disponible a la pàgina del Teatre del Liceu

I bé..... els deixo els tastets de rigor.  Algunes són les que hem sentit avui i cantades pel mateix Jaroussky



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada