dijous, 8 de desembre del 2011

CÓMICA TRIBU


CÓMICA TRIBU
Historias alrededor del teatro
Joan Lluís Bozzo
Lumen
Col·lecció Palabra en el Tiempo
Barcelona 2001
222 pàgines


Desconeixia que Joan Lluís Bozzo, integrant i director de la companyia de teatre Dagoll Dagom, tingués vel·leïtats literàries fins que vaig trobar aquest llibre.

Com ja se’ns insinua en el títol, els vuit relats que integren aquest llibre estant dedicats al teatre. Exactament a personatges, que sense ser arquetips sí són característics i per tal que no tinguem la temptació de posar nom i cognoms, els protagonistes de cadascun dels contes se l'anomena per allò que el caracteritza, cf. El Autor Consagrado, El Actor de Cine Habitualmente Ausente, el Director de Escena......

Els llibre està escrit de manera amena, i de vegades amb molt bon humor però mai grotesc i potser una de les seves gràcies és que els personatges, passen de ser protagonistes d’un relat a personatge de repartiment en els altres contes i així, els membres de la tribu ens els anem trobant, és a dir que l’autor no els abandona mai i també diríem que l’autor els estima, no omet cap dels seus defectes però tot i així els estima tal com són. Però això mateix, i que algun relat és una mica llarg,  fa que ens troben amb una certa reiteració.

Literàriament, el llenguatge és fluid i la construcció dels personatges sòlida; per ser el primer llibre de Joan Lluís Bozzo resulta força acceptable, però sempre cal tenir present que la primera feina de J.LL. Bozzo és la d’home de teatre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada