divendres, 8 de maig del 2015

nosaltres, les dones

publicat a l'ara.cat

Obligada a casar-se i a fer-se reconstruir l'himen 22 vegades en 4 anys

L'ONU denuncia que la violència sexual és àmplia i sistemàtica al Pròxim Orient. L'Estat Islàmic la fa servir com a tàctica
La representant especial de l'ONU per a la Violència Sexual en Conflictes, Zainab Hawa Bangura, ha denunciat aquest dijous l'"alt nivell de sofisticació" de la violència sexual al Pròxim Orient. Després d'un viatge de dues setmanes a Síria, l'Iraq, Turquia i el Líban, Bangura ha assegurat que la violència sexual es comet "estratègicament de manera àmplia i sistemàtica" a la regió, no només en les àrees de conflicte, sinó també en els passos de frontera i llocs de control.
Per il·lustrar el drama, Bangura ha explicat la història d'una jove de 21 anys que ha estat obligada a casar-se 22 vegades en els últims 4 anys. "Cada vegada ha hagut de reconstruir la seva virginitat mitjançant cirurgia", ha explicat, i ha insistit en el vincle entre els grups terroristes i l'abús sexual. L'Estat Islàmic (EI), ha dit, "està institucionalitzant la violència sexual, que és part de la seva ideologia". "La utilitzen com una tàctica de terrorisme, incloent l'accés a dones i nenes com una promesa per als seus soldats", ha afegit.
Bangura ha reclamat "atribuir responsabilitats" sobre aquests crims, especialment en un marc legal confús atès que, segons les seves dades, entre 27.000 i 40.000 membres de l'EI són estrangers."Cal definir en quina jurisdicció seran jutjats i empresonats", ha assegurat, i ha insistit en la seva recomanació al Consell de Seguretat, màxim òrgan de decisió de l'ONU, perquè el comitè de sancions consideri els crims sexuals en les seves mesures contra Al-Qaida.
"Als països amb molts refugiats, les dones també estan en risc de violència sexual i explotació per a la prostitució", ha afegit la representant especial, que ha reclamat una "resposta política" per regularitzar la situació dels nens nascuts en aquests camps de refugiats (molts d'ells fruit de violacions), que en molts casos queden en uns llimbs legals i de nacionalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada