dilluns, 3 de març de 2014

PRINCE IGORPRINCE IGOR
En rus: Князь Игорь
Música: Alexander Borodin
(acabada per Nicolai Rinsky-Korsakov i Alexander Glazunov)
Repartiment:
Prince Igor Ildar Abdrazakov
Prince Galitsky Mikhail Petrenko
Vladimir Igorevich Sergey Semishkur
Skula Vladimir Ognovenko
Yeroshka Andrey Popov
Yaroslavna Oksana Dyka
Polovtsian Maiden Kiri Deonarine
Konchakovna Anita Rachvelishvili
Ovlur Mikhail Vekua
Khan Konchak Štefan Kocán
Yaroslavna’s Nurse Barbara Dever

Director d’escena Dmitri Tcherniakov
Director musical Gianandrea Noseda

Cor i Orquestres del Metropolitan de Nova York
Cinemes Icària 01 de març de 2013

Aquesta òpera no és extremadament refinada, això no ni bo ni dolent i fins i tot de vegades és d’agrair, amb  molt moments força bonics i de la qual els fragments més coneguts són les dances polovtsianes.

Borodin va començar aquesta òpera i morí abans de poder-la acabar, ho van fer els seus dos amics, Rinsky-Korsakov i Gazunov i això, sense perdre qualitat, és nota.

La producció que van poder veure, està força bé, amb un segon acte molt florit en contrast amb el primer i el tercer, que vol comunicar que aquest segon acte és més aviat fruit de la imaginació del Prince Igor, el qual mentre això passa representa està ferit, res a dir quan la producció, molt adequada i ben assolits els objectius, passà.... que allò que allà, a Nova York, els sembla una gran novetat conceptual, aquí ja ho hem vist en d’altres produccions europees.

Bona la direcció de Gianandrea Noseda, que va aconseguir que l’opera mantingués el mateix nivell tota l’estona i molt bé el cor.

Les veus. Noi (i noia)..... aquests eslaus tenen una tècnica admirable, que els permet cantar amb una aparent tranquil·litat, i si no és així, ho dissimulen molt bé. La menys destacable dels papers principals, seria la soprano Oksana Dyka (Yaroslavna), té una veu poc amable i sense tenir dificultats tampoc va semblar a que anés gaire fluïda.

A destacar Mikhail Petrenko (Prince Galitsky) que va aprofitar bé el seu moment i se’n va sortir.Konchakovna va ser Anita Rachvelishvili, una mezzo d’envergadura amb uns greus difícils molt bonics.I sens dubte els dos triomfadors van ser el protagonista Ildar Abdrazakov (Prince Igor) i Štefan Kocán (Khan Konchak), bé... unes veus de les que fan afició.El llibret aquí.Videos de la producció:

Fotos de la producció
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada