dilluns, 28 de maig del 2012

REVENGE. A LOVE STORY


FUK SAU CHE CHI SEI
Revenge. A love Story
Hong Kong 2010

Director: Ching-Po Wong

Guió: Juno Mak

Juno Mak                    Quit
Sola Aoi                      Wing



Mentre veia el primer tram d’aquesta pel·lícula, amb un sang i fetge que remou els budells, pensava:  prova d’aguantar-ho perquè desprès tot això quedarà justificat, i així ha estat.

Primer els diré allò desagradable que trobaran, a part del preàmbul de més amunt, la violència física segueix en el decurs de la pel·lícula però potser, comparada amb la d’inici, no ens arriba tant a les emocions (i no els explicaré la causa). El director ens mostra aquesta violència de manera exquisida, no pas amb virtuosismes de càmera, ni a càmera lenta, sinó perquè la càmera s’acosta i ens ensenya suficient per què entenguem que ha passat, i si ens la mostra cruament no s’hi entreté sinó que fa aconduir la càmera fins a un punt i llavors és quan reflexionem. Cf. Una mort horrible pot anar acompanyada d’una expressió que no ens indicaria mai un fet així. 

Altrament, Ching-Po Wong, ens mostra ben aviat qui és l'assassí, ja que no és una pel.lícula de misteri, això no l'interessa, el que vol és mostrar altre mena de sentiments inherents a l'ésser humà.

Però darrera de tot això hi ha aquella violència soterrada de la qual l’espectador@ s’encomana, i la indignació que fa que nosaltres desitgem que el  noi assoleixi la seva revenja, empatitzem amb ell i aquí està el punt; nosaltres que estem fora i som uns privilegiats i ens ho mirem sense prendre mal se’ns desperta un sentiment que ens fa nosa.

Aquest bloc considera que és una bona pel·lícula. Cada seqüència va precedida d’una cita referent al bé i el mal (o Déu i el Maligne) i té un final, no sorprenent però sí inesperat, per la reflexió que representa del futur.

L’elenc actoral està molt bé i Juno Mak (que també és el guionista) m’agradat força.

Els diré de que va, però això és molt reduccionista: Un grup de policies per tal d’encobrir a un company d’un intent de violació a la noia, que es discapacitada però sense traces externes de ser-ho, per tal de protegir aquest company acusen el noi de delictes menors però durant la detenció el fan contemplar com d’altres policies sí violen sistemàticament a la Wing.

Ah! però té molta, molta tendresa, no aquella impúdica bavejant de dir t'estimo, yo també, abraçada i canvi de pla. No-no, és la tendresa dels detalls subtils.

Entenc que potser tot el que s’ha comentat fins ara no desperti cap mena d’atractiu, evidentment si volen passar una bona estona, aquesta no és la seva pel·lícula, però provin de superar el primer tram i descobriran una pel·lícula interessant, sempre, està clar, a criteri d’aquest bloc, mai assentant càtedra.

La trobaran subtitulada en un dels idiomes cooficials.

Els deixo dos videos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada