dissabte, 9 de juliol del 2011

SEÑORAS SIN FRONTERAS


SEÑORAS SIN FRONTERAS. Las mujeres y la aventura
Barbara Hodgson
Traducció: Jacobo Torres Fraguas
Lumen
Barcelona 2006
247 pàgines



Avui seré breu.
Aquest és un llibre d’estiu i pre-vacances, no perquè hagin de viatjar als mateixos indrets d’aquests senyores sinó per animar-nos a prendre un viatge.

També és un llibre sense cap més pretensió que la de divulgar i donar conèixer unes dames que disconformes amb allò que la societat esperava d’elles van decidir que viatjar era millor que fer-se monja, per exemple.

L’autora fa un repàs a un munt de dones de diverses èpoques i s’atura al tombant del s. XIX – XX i ja no va més enllà, ja que a partir d’aquest període viatjar ja començava a ser més fàcil, però fins arribar aquí ens trobem amb un ventall  de dones molt coratjoses i un ventall de motius que les empeny a fer aquestes travesses.

De detalls personals se’ns donen el justos i necessaris per poder entendre què les va fer tirar endavant projectes, molt cops, prou difícils.

El llibre és llegeix agradosament, és lleuger i serveix per adonar-nos que ni les capes i capes de faldilles, ni els botins, ni les ombrel·les podien deturar ferrenys propòsits, cal constatar que lleugeres d’equipatge no hi anaven, hi ha fins i tot alguna que se’n duia la banyera.

Com els dic és un llibre d’estiu per llegir les tardes quan espetega el sol i fa mandra sortir.

Aquest llibre el trobaran a les biblioteques següents:
Diputació de Barcelona – solament a tres biblioteques de Barcelona
Ateneu Barcelonès
Biblioteca de Catalunya
Universitat Autònoma de Barcelona
BANYOLES.Adults  
BLANES.Adults
 CePSE BPB
 GIRONA-Just M. Casero.Adults  
 GIRONA-Pública de Girona.Adults
 LLORET DE MAR.Adults
 PUIGCERDÀ.Adults
 RIPOLL.Adults

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada