dimarts, 10 de setembre del 2013

Una nena de 8 anys mor al Iemen durant la seva nit de noces

publicat a l'ara.cat - 10/09/2013


Una nena de 8 anys mor al Iemen durant la seva nit de noces

Segons el 'Huffington Post' la nena va morir a causa de lesions internes. El seu marit té 40 anys
Rawan, una nena iemenita de vuit anys, ha mort després de mantenir relacions sexuals amb el seu marit, de 40. La notícia l'ha difós aquest dilluns la versió britànica del 'Huffington Post', que cita el diari de Kuwait 'Al Watan'.

La mort de la nena s'hauria produït durant la nit de noces. Després de mantenir relacions sexuals amb el seu marit, Rawan hauria mort després de patir lesions internes i un trencament de l'úter. Els fets haurien tingut lloc a Hardh, una àrea tribal al nord del Iemen.
Activistes de Kuwait han demanat que la justícia actuï contra el marit i contra la família de la noia. Els intents dels legisladors iemenites de prohibir el matrimoni als menors de 17 anys va fracassar per la pressió dels islamistes més conservadors, que van considerar que la reforma legal era contrària a l'islam. Algunes organitzacions humanitàries asseguren que la crisi econòmica i la pobresa no han fet altra cosa que agreujar el problema, fent augmentar el nombre d'unions matrimonials amb nenes. Les famílies donen el seu vistiplau a aquests matrimonis de conveniència per raons econòmiques.
Ara fa tres anys, una nena de tretze anys obligada a casar-se per la seva família va morir cinc dies després del casament a causa de lesions internes produïdes durant l'acte sexual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada