dimarts, 20 de setembre del 2011

EL DIT D'EN COLOM

EL DIT DE COLOM. Catalunya, l’imperi i la primera colonització americana (1492-1520)
Jordi Bilbeny
Col.loecció Descoberta
Llibres de l’Ïndex
126 págines
Preu: 15’00 €




No és el primer cop que aquest filòleg té presència en aquest bloc, no fa pas gaire ja vaig comentar un altre llibre d’ell i sobre el mateix tema.

El llibre que ens ocupa és un recopilatori de diversos articles que en Jordi Bilbeny anat fent en diversos mitjans de comunicació, més aviat diríem que aquells mitjans que li han permès, ja que el tema que toca i sobretot la feina des desmuntar tota una fal·làcia al voltant de Colom que ha durat segles, en detriment de tota la història dels catalans, sense que cap historiador acreditat es prengués la molèstia de verificar cap document, doncs el tema com els dic incomoda.

D’aquest llibre, destacaria la bibliografia final, no per que els articles no tinguin interès, més aviat tot el contrari, els tenen, sinó que són tretze (13) pàgines de bibliografia consultada i deixa encara més en evidència  a tots aquells que li neguen el pa i la sal.

Bé, com ja vaig fer en l’entrada anterior, no els assenyalo on poden trobar aquest llibre, si poden, comprin-lo, en Jordi Bilbeny ha estat molts (20) anys invertint diners de la seva butxaca just és que proven que cobri drets d’autor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada