dimecres, 3 d’agost del 2011

DESFLORACION Y VIOLACIÓN

DESFLORACIÓN Y VIOLACIÓN
Estudio científico de la virginidad y su pérdida
José Claret
Núm. 5
Cultura Sexual
Barcelona 1936 ó 37
34 pàgines


.... i vostès ja em disculparan aquesta entrada que així, sense més antecedents, doncs pot semblar un estirabot, però mirin..... què hi volen fer..... de vegades ensopego amb coses com aquesta.

Després, més avall, ja els dic on el poden trobar, però ara deixin-me que els faci un breu comentari.

Sembla que cap els vols de l’any  ’36 (de funesta memòria), s’editava un opuscle, o petit llibret o revistilla amb el títol de capçalera Cultura Sexual, i tenia voluntat de ser pedagògic.

Aquest que ens ocupa és el número 5 i lluny de voler escandalitzar o ser alarmista, el que pretén és ser una guia,  el Sr. Claret està documentat i fa cites de metges que van parlar sobre el tema a l’època i déu n’hi do les coses que ja sabien, com la voluntat de l’opuscle no és ser moralista ni culpatori, per exemple parla de la masturbació femenina amb molta naturalitat.

I vostès es demanaran, i és interessant de llegir? Home (i dona)..... és curiós tot i que l”argument” no ens farà riure, però 34 pàgines tampoc és tant.

Si cap de vostès se’l descarrega veuran a la darrera pàgina que el cinc números anteriors de Cultura Sexual estaven dedicats a:

1 -        El amor sin peligros
2 -        Las mujeres safistas
3 -        El sadismo
4 -        El masoquismo
5 -        Desfloración y violación (aquest del qual parlem)

i el número següent era:
6 -        El comunismo sexual (si-si, no m’equivocat)

Tot molt animat, com poden comprovar.

Aquest opuscle, revistilla o llibret, se’l poden descarregar des d’aquí. Descarreguin-se el .pdf de més avall, on diu: documents adjunts, és el bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada