divendres, 5 d’octubre del 2018

ANDRÀS SCHIFF

piano

Programa:

J. S. Bach: Concert italià, BWV 971
J. S. Bach: Obertura francesa, BWV 831
J. S. Bach: Variacions Goldberg, BWV 988
Palau de la Música Catalana
04 d’octubre de 2018




Ahir van assistir a un concert que va fregar gairebé l’excel.lència i dic gairebé perquè hores d’ara tothom té unes Variacions Goldberg de referència, però la interpretació d’Andràs Schiff és de les que romandrà en la memòria.

Hi ha pianistes que solament amb la primera nota ja podem copsar que l’intèrpret ens oferirà un bon concert, Andràs Schiff n’és un i l’altra és Gregory Sokolov, ambdós a criteri d’una servidora són els dos millors pianistes que hores d’ara podem trobar, amb criteris i conceptes pianístics diferents, però tots dos ofereixen vetllades memorables. Podríem incloure Maurizio Pollini, però seria una altra cosa.

Andràs Schiff va oferir un Bach àgil, nítid, sensible, profund. Era la mostra fefaent d’un pianista que ha aprofundit en Bach fins arribar a la seva total comprensió i fins i tot diria a fusionar-se amb el compositor.

No m’extendré més, doncs penso que ha quedat clar que vam estar a punt, faltava una mica, de tocar el cel.

Cal assenyalar que ahir si hi havia un públic com cal, cap estossec inoportú ni cap aplaudiment a deshora. Silenci total, prova de com Andràs Schiff va atrapar al públic del Palau, que per cert feia goig veure’l tant ple i tot així un silenci també per recordar.

El programa de màs aquí.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada