dilluns, 2 de març del 2015

ANDREA MARCON



LA CETRA BAROCKORCHESTER BASEL
Director: ANDREA MARCON
Violí: NICOLA BENEDETTI

Programa

1ª part
F. Geminiani: Concerto grosso sopra “La Folia”
A. Vivaldi: Concert per cordes, en Sol b RV 157
A. Vivaldi: Concert per a 4 violins (L’Estro Armonico)
A. Vivaldi: Concerto en Re M, RV 208, “Il Gran Mogul”

2ª part
A.Vivaldi: Les quatre estacions


Palau de la Música Catalana
01 de març de 2015
Andrea Marcon

Antonio Vivaldi

Francesco Geminiani



Un concert dedicat garibé tot a Vivaldi i sense que ens causi cap fatiga és tot un mèrit que cal atribuir a Andrea Marcon, que va saber dotar a cadascuna de les peces de matisos que ens permeten copsar les virtuts de la música de Vivaldi.

Pel que fa a Les Quatre Estacions, si bé no serà un interpretació de referència si cal assenyalar que aquest director va saber extreure dels quatre moviments detalls sonors que sovint ens passen per alt,  mostrant la riquesa d’aquests concerts. El mèrit d’Andrea Marcon rau que tot i conèixer abastament, per activa i per passiva Les Quatre Estacions, Andrea Marcon ens les va oferir i nosaltres les vam escoltar amb molta atenció.

Referent al concert núm. 12 de Geminiani, és una delícia però enlloc de fer-ne elogis, més avall els deixo un video i ja em sabran dir si no mereix tenir-ne més difusió.

La solista, Nicola Benedetti, té una tècnica inqüestionable que pot ser confosa amb virtuosisme, cosa que aquest bloc no poc afirmar, doncs té els tics de gairebé tots els intèrprets actuals, toquen amb una rapidesa i nerviosisme que, tal i com ja he comentat en d’altres ocasions, no permeten respirar el violí, és més ni se l’escolten, se’l miren molt, això sí, però escoltar-se’l allò de deixar que el violí acabi, això molt em temo que de moment no ho veurem (o escoltarem).

Pel que fa el conjunt La Cetra, va respondre a les indicacions d’Andrea Marcon amb molt d’interès i professionalitat però sense acabar d’emetre un so rodó.

I per acabar solament comentar-los uns petits incidents del concert que és van solventar de manera força simpàtica gràcies al Director. La solista va tenir un problema amb les cordes i va haver d’interrompre momentàniament el concert a la segona part, estona que Andrea Marcon i La Cetra van reinterpretar una peça de la primera part, i un altre "moment Marcon" va ser quan van aparèixer uns tímids aplaudiments quan no tocava i ell va aturar amb els braços, i adreçant-se al públic va dir: a Catalunya també són quatre estacions, oi? de vegades passar per alt la rigidesa d’un concert s’agraeix.

I això és tot.

Geminiani - Concert núm. 12 La Follia
Andrea Marcon dirigint Vivaldi
Vivaldi - Il Grosso Mogul
Vivaldi- Concert núm. 10 en Si menor


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada