dijous, 18 de desembre del 2014

LES COSTURES DE LA PELL



Les treballadores tèxtils a l'Índia
 
 
El col·lectiu No Dust Films fa una campanya de micromecenatge per finançar el documental 'Les costures de la pell'
Bernat Vilaró
El maig de 2013, la Cèlia Vila i l’Enric Escofet van viatjar a l’Índia per conèixer de primera mà la situació de les treballadores tèxtils asiàtiques. Després de sis mesos de convivència, el resultat d’aquesta experiència té forma de documental: Les costures de la pell.

El col·lectiu barceloní No Dust Films es troba actualment immers en una campanya de micromecenatge a través del portal web de Verkami. I des d’ara i fins a finals de desembre organitzarà diferents actes per tal d’aconseguir el suport econòmic necessari per poder acabar el documental Les costures de la pell i fer extensiu, d’aquesta manera, el clam de socors que els arriba des de l’Índia.


A la recerca de la justícia

La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union, un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.

Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, "els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada