divendres, 9 d’abril del 2021

ANDRAS SCHIFF

 

ANDRAS SCHIFF – piano –

 

Programa:

·       Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Capriccio sopra la lontananza del suo fratellodilettissimo, en Si bemoll major, BWV

 

·       Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Sonata núm. 26, en Mi bemoll major, op. 81a,“els Adeus”

 

·       Johann Sebastian Bach-  “Ricercar a tres”, de L’ofrena musical

 

·       Ludwig van Beethoven - Sonata en Do menor núm. 32, op. 111

 

Palau de la música catalana

08 d’abril de 2021



 

Només hi ha una paraula per qualificar el concert que ahir aquest pianista ens va oferir al Palau de la música: EXCEL.LENT.

 

Serà un concert que romandrà a la memòria d’una servidora, com ja ho són les Variacions Goldberg que aquest mateix pianista va oferir fa un temps al mateix Palau.

 

El programa que va oferir era dedicat ‹‹els adéus›› però també a l’enyor i va saber transmetre de manera virtuosa aquest estat anímic.

 

Andras Schiff té totalment assimilats els univers de Bach i de Beethoven i va saber donar a cadascun d’ells el to que demanàvem, de manera que, en un concert sense pausa (Covid) i sense programa de mà en paper, vam saber en tot moment quin compositor escoltàvem. Va imprimir molta sensibilitat a totes les peces, vigor, levitat i alè. De propina: l'Aria de les Variacions Goldberg.

 

El pianista abans de començar el concert va tenir la cortesia d’adreçar-se al públic (agraïm que disposes d’un micro) on ens va donar les gràcies per la nostra assistència, al Palau per seguir programant i fer la vida dels músic una mica més planera i que esperava retrobar-nos en un futur. Si volen que els digui la veritat, crec que tothom va agrair aquestes paraules en un temps que vivim tan orfes.

 

Sens dubte hi ha molt bons pianistes, però per a una servidora Andras Schiff toca el cel i ens hi dur.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada