dissabte, 26 de desembre del 2015

VIRUS I ANTIVIRUS





Bon dia tothom.

Avui farem una entrada diferent, fruit de la experiència pròpia. Seran unes explicacions adreçades a aquelles persones, que com jo, anem justetes d’informàtica.

De vegades, provant d’instal·lar una aplicació, programa o navegant per internet, sense adonar-nos o a causa d’alguna informació enganyosa, se’ns descarrega un segrestador de la nostra pantalla habitual de navegació, és a dir i com exemple:

Nosaltres obrim el navegador i com a pàgina d’inici tenim, en el meu cas: www.google.cat

Doncs bé, un segrestador suplanta aquest google.cat (o quins vostès tinguin) per quedar-se el segrestador i no hi manera de poder desfer-nos-en, per molt que passem l’antivirus, que fem neteges... perquè aquest segrestador s’hi ha instal·lat per quedar-s’hi.

Aleshores fem recerques per internet provant de trobar una solució que sovint arriba en forma d’instal·lar un programa netejador, és a dir, un nou programa instal·lat que ens embruta encara més l’ordinador, això en el cas que aquest nou programet funcioni ja que de vegades és una enganyifa.

Però hi ha sistema net que ens permet resoldre el problema de la pàgina ‘inici del navegador i retornar-la al nostre gust, sense necessitat d’afegir escombraria al nostre ordinador. Sovint tot això  em recorda les farmacèutiques, que t’instal·len un virus i desprès et fan instal·lar l’antivirus i vinga...

Important: cal tenir totes les finestres tancades, especialment les del navegador.

  1. Cliquem el botó inici de, aquell que tenim a l’esquerra una mica més gros 
  2. Surt un menú on hi ha l’opció: executa
  3. Ens surt l’opció d’escriure un text, posem: regedit
  4. Ens porta al registre de fitxers
  5. Al menú del capçat, cliquem: Edició
  6. Es desplega un submenú i cliquem: buscar
  7. A la finestreta on introduir text podem la paraula clau d’eliminació, és a dir la paraula clau del segrestador, (p.e. yahoo o quin tinguin vostès) i inicia la recerca
  8. Cada cop que trobi la paraula la recerca s’aturarà destacant l’arxiu amb la paraula sol·licitada
  9. Botó dret del ratolí i cliqueu eliminar
  10. Han de seguir fem recerques amb aquesta paraula, és a dir, han de retornar a Edició, buscar i introduir de nou la paraula, la recerca es reprèn a partir del  darrer punt d’eliminació i així fins que els hem eliminat tots.
  11. Sabem que hem acabar perquè ens surt un missatge dient: Fi de la cerca en el registre (o cosa semblant, segons ho tinguin vostès configurat)

No és complicat, cal només paciència i fixar-nos-hi per tal de no esborrar cap arxiu que no sigui el desitjat, però tots els qui portin la paraula clau del segrestador, esborrar sense manies.

Espero i desitjo que ho hagi explicat prou clar i els pugui ser útil si mai s’hi troben i si tenen cap dubte amb molt de gust els ho aclariré.

I no cal que els digui que si ho proven i els va bé ho han de compartir. Ja que compartir és una de les millors coses que té internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada