diumenge, 4 de febrer de 2018

CASA COLL I REGÀS

Mataró
Si els agrada el Modernisme i no els fa res desplaçar-se fins a Mataró haurien de visitar la Casa Coll i Regàs d’aquesta ciutat, obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

La Casa era propietat de l’extinta Caixa Laietana, posteriorment se’n va fer carrer la Fundació Iluro qui la va reformar.
La casa acompleix plenament tots els criteris Modernistes i tant la façana com l’interior mostra la profusió ornamental  de l’època, però, essent un habitatge familiar podem observar  l'ús que se'n fa  de les arts aplicades integrades dins l’estil que se’ns proposa.
No voldria acabar sense fer-los alguna observació. Els dies feiners es visita de 18:00 a 20:00 hores, de manera que no podem gaudir dels vitralls, però si de les làmpades, molt boniques; els caps de setmana la visita és a les 12:00 hores, i passa l’inrevés, llueixen els vitralls però no les làmpades. En tot cas en ambdós horaris la Cassa Coll i Regàs és interessant de visitar.
Una altra observació és el preu de la visita, a Barcelona aquesta mena de visites. A cases Modernistes d’àmbit familiar, a criteri meu, té un preu excessiu, mentre que la de Mataró, contenint els mateixos ingredients del Període, el preu de l’entrada és sensiblement més assequible, amb dret a un cafè o infusió de Casa Ametller al final de la visita assegudes (i asseguts) a la llarga galeria vidriada de la Casa.
I com m’agrada ser justa, no vull oblidar la persona que mostra la Casa, Xavier.

Servidora té les seves dèries. Vaig fotografiar (sense flaix, està clar) les làmpades

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada