dilluns, 18 de desembre de 2017

GILBERT BÉCAUD

MÚSIC I CHANSONNIER


Toló (Provença), 24 d'octubre de 1927 - París, 18 de desembre de 2001


Doncs sí, senyores i senyors, avui  homenatgem a aquest músic de qui, probablement fora del seu país,  gairebé ningú es recorda, imagino que a França sí que per aquestes coses tenen bona memòria i fan molt ben fet, n'hauríem d'aprendre.

Bé, doncs avui fa 16 anys que aquest músic, a part de cançons que és van fer molt populars també va escriure una cantanta: l'ENFANT ET L'ÉTOILE i una òpera: L'ÓPERA D'ARAN i acompanyà al piano, en els seus inicis, a Edith Piaf. És a dir que té un bon historial. 

Ara bé, no creguin que aquí una servidora el recorda per què té una memòria portentosa, ni perquè aquest senyor i jo fossin contemporanis (abans de nèixer jo hi havia vida, vale!!!!) sinó per què a la mare d'una servidora li agradava molt, de fet van nèixer el mateix any, i la meva progenitora, qui tot el dia estava amb la ràdio posada i escoltava més música que ningú, coneixia gairebé totes les cançons d'en Gilbert Bécaud. El relleu d'aquesta admiració familiar el va recollir el germà d'una servidora (recorden?: el potentat)

I bé, aquí els deixo amb una de les icones de la chanson.

L'important c'est la rose
Nathalie
Les marchés de Provence

La Vente aux enchères - Vionilista Monsieur Pointu


Quant il est mort le poète
Et maintenant (timbals Bolero de Ravel?)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada