dissabte, 30 de desembre de 2017

BERTOLD BRECHT / ÒSCAR INTENTE


AULA BRECHT

Direcció i dramatúrgia: Carles Grau
Interpretació: Oscar Intente
Traducció: Feliu Formosa
Producció: El Globus, Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET), Carles Grau i Oscar Intente

Teatre Romea
Cicle: Off Romea
29 desembre ‘17
Servidora creu que trobar Bertold Bercht damunt d’un escenari hauria de ser habitual i no una excepció. Controvertit, s’afirma que filosòficament deu molt a Hanna Arendt i que teatralment està en deute amb Erwin Piscator, però tot i això no es pot menystenir el seu teatre i la seva col·laboració amb el músic Kurt Weill i les òperes que van crear plegats.

És per això que retrobar Bertold Brecht al teatre és sempre necessari. Amb Bertold Brecht s’ha d’estat disposat/disposada a deixar-se sacsejar, a sortir del confort, a desvetllar-nos  i  a renovar la consciència que nosaltres, ciutadans anònims que anem a peu  no ens podem deixar vèncer.  Si li sumem que la proposta té un format poc habitual  com la que ens proposen Òscar Intente (actor) i Carles Grau (director) el resultat pot ser molt estimulant.

Aula Brecht aplega un seguit de poemes, aforismes, pensaments i escrits de Bertold Brecht que l’actor Òscar Intente serveix convençut de la necessitat i de la vigència que l’Autor té en aquests moments. Amb una escenografia mínima, tal i com s’espera d’un Off,  molt adequada, molt resolutiva i que embolcalla adequadament tot l’espectacle, alhora que ens demostra que no calen grans andròmines ni voler semblar sempre un geni, sinó solament respecte pel públic.

Amb aquest AULA BRECHT és el segon cop en poc temps que l’actor Òscar Intente té presència en aquest bloc, però passa que (com servidora està a les inòpies) no fa pas gaire m’he assabentat  de les propostes d’aquest actor i que són properes a la sensibilitat d’aquest bloc. Me'n queda una tercera, de proposta: L’Idea d’Europa, conferència de George Steiner que tan bon punt em sigui possible provaré de veure, ja que com vostès molt bé saben, servidora no troba mai prou paraules per expressar què representa George Steiner, sempre il·luminador. És a dir que tornarem a Òscar Intente.

Cal assenyalar que estarà a l’Off Romea fins el 20 de gener’18, però solament els dijous, divendres i dissabtes, si volen veure AULA BRECHT no badin gaire.

Ah! Sobretot portin un estri per escriure (i no puc dir res més).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada