dilluns, 23 de febrer de 2015

NO FEU BROMES AMB L'AMOR


NO FEU BROMES AMB L’AMOR
Autor: Alfred de Musset

Intèrprets:
Carmen Balagué
Júlia Barceló
Xavier Capdet
Amanda Delgado
Oriol Escursell
Carles Martínez
Anna Moliner
Albert Pérez
Ramon Pujol
Clara de Ramon
Ferran Rañé
Jordi Sanosa
Jordi Serra
Tomás Taboada

Direcció: Natàlia Menéndez
Traducció: Jaume Melendres

Teatre Nacional de Catalunya
Sala PetitaD’entrada els haig de dir que aquesta és una obra fallida, i creguin-me que no em fa feliç fer aquest comentari (bé de fet ningú m’hi obliga només aquest bloc que vol que se l’alimenti). I no em fa feliç perquè hi ha bona voluntat per part de tothom, és a dir, tot el muntatge és honest però fallit.

Començarem per la posada en escena, molt irregular, en bons encerts (pocs) i la resta no prou ben resolt.

El que realment falla, a criteri d’aquest bloc, és que la direcció no és prou atrevida alhora de decantar-se en el to de la representació, i gronxa entre la comèdia (els actors de repartiment)  i el drama representats per Camille (Anna Moliner), Perdican (Ramón Pujol) i Rosette (Clara de Ramón), això no ha de ser per força una distorsió si s’aconsegueix una unitat de to, cosa que en aquest cas no passa.

La mirada que la directora posa damunt de l’obra prova de mostrar en quina situació està la dona en el s. XIX, que seria la part dramàtica, però ho fa sense intensitat, de manera que a tot allò que explica Camille sobre les dones li falta dramatisme (que no vol dir carregar les tintes) i queda com un mer recitatiu, alhora la vessant més distesa o de comèdia és totalment desafortunada no obtenint del públic ni un esbós de somriure i el que sap més greu és veure actrius i actors sempre eficaços, amb molta experiència i solvent@s, dels que ajuden a mantenir una obra, totalment desaprofitats i encotillats en uns tics escènics fins i tot una mica tronats, és pot defensar que és exactament això, mostrar una classe benestant totalment tronada, però per mostrar-ho s'agrairien solucions imaginatives i no solucions força tòpiques.

Val a dir que tot l’elenc d’actrius i actors (o a l'inrevés) posen el millors del seu saber però tot i així l’obra no remunta en cap moment.

Saps greu perquè el text o allò que s’intueix del text és molt interessant.

Dos videos promocionals:Fotografies de l'espectacle i alhora un reconeixements a aquests (act@rs)


Carme Balagué (actriu molt apreciada en aquest bloc)
Albert Pérez
Ferran Rañé
Carles Martínez
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada