diumenge, 28 de setembre de 2014

RYSZARD KAPUSCINSKI


RYSZARD KAPÙSCINSKI
L’ocàs de l’imperi


Exposició fotogràfica
Pala de la Virreina – Barcelona
Del 23 de setembre al 23 de novembre ‘14El primer cop que aquest bloc va sentir parlar de Ryszard Kapuscinski va ser arran de la seva mort, l’any 2007 quan, com sol passar, tot eren elogis, elogis que a causa del meu desconeixement no tinc perquè dubtar que fossin adequats.

Posteriorment i/o potser perquè ja el nom no m’era totalment desconegut he observat que és un periodista on s’hi emmirallen d’altres col·legues seus, i de vegades en alguns articles i en algunes revistes dedicades als llibres i a la literatura se’l nomena com un referent, ja que també era assagista.

Kapuscinski (1932 – 2007) va nàixer a la vil·la de Pinsk, localitat que llavors era Polonesa i ara pertany a Bielorrússia (cal veure amb quina alegria és reparteixen ciutats i països).

Les 36 fotografies de la mostra que es presenta a la Virreina, i que l’autor va ficar dins un calaix sense intenció de mostrar-les, corresponen al període de la Perestroika i la fi (provisional) de l’imperi soviètic.

Són fotografies testimonials però el que cal destacar és com Kapuscinski sap copsar la mirada dels fotografiats en el moment precís, sense que puguin enganyar la càmera.

Si surten a fer un tomb i passen per les Rambles facin cap a l’exposició, és de franc i no els demorarà més de 20’, és un bon complement a un passeig.


 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada