divendres, 2 de maig de 2014

LA DAMA DE LES CAMÈLIES


LA DAMA DE LES CAMÈLIES
Alexandre Dumas, fill

Repartiment:
VARVILLE Toni-Lluís Reyes
NANINE Laia de Mendoza
MARGUERITE GAUTIER Nausicaa Bonnín
OLYMPE Anna Gonzalvo
SAINT-GAUDENS Pep Jové
PRUDENCE DUVERNOY Montse Guallar
GASTON RIEUX Joan Sureda
ARMAND DUVAL Albert Prat
DE GIRAY Òscar Intente
GEORGES DUVAL Joan Anguera
ANAÏS Aida Oset

Direcció Hermann Bonnín
Dramatúrgia  Sabine Dufrenoy
Traducció  Anna Soler Horta

Si hagués de dir en poques paraules que m’ha semblat aquesta producció, diria, que no és rodona però es deixa veure.

La gairebé absència d’elements escènics (un làser indicador de les estacions anuals com al·legoria dels estadis pels quals passa la protagonista: Marguerite Gautier, i alguns objectes que sostenen els propis actors per assenyalar l’escena que es representa) fa que trobem un escenari totalment net de cap altre utillatge i la resta de la dramatúrgia rau doncs en els actors i les actrius,  els quals gairebé desproveïts de cap altre suport que no sigui la seva feina actoral han de fer creïble aquesta novel·la transcrita a teatre. Tot i la reducció que això representa, aquesta producció, manté l’essència de la novel·la, altrament, tampoc és gaire difícil, ja que ha estat prou adaptada a d’altres expressions artístiques, com ara el cinema i l’òpera.

Sense moure’ns de l’elenc interpretatiu, tenim que per durada de presència en l'escenari Nausicaa Bonin se’n surt prou bé en el paper de M. Gautier i Albert Prat com Armand Duval creix com actor a mida que el seu paper també creix,

incís: en Daniel (ja sabem el col·lega de teatre) li ha semblat just el contrari, primer destacaria l’actor que fa d’Armand i desprès la protagonista, els ho dic a títol informatiu

i la resta del repartiment és mou entre actors i actrius veterans i d’altres que no ho són, però la direcció aconsegueix la unitat de to entre tots ells.

Quan el moviment d’actors i actrius, hi ha alguna escena no prou ben resolta però bé, no són gaires que perjudiquin l’obra, i la direcció sense ser brillant és eficaç.

Provin d’aconseguir una de les promocions de la targeta cultural de les biblioteques, la reducció de preu és considerable.

Sinopsi (de la página web del teatre)
La Dama de les Camèlies (1848) és una novel·la signada per Alexandre Dumas, fill. Aquesta obra està inspirada en un fet real de la seva vida. Un romanç amb Marie Duplessis, una jove cortesana de París que va mantenir diferents relacions amb grans personatges de la vida social. La protagonista és una dona que destil·la sensualitat i melancolia, una feminista abans d’hora que il·lustra la lluita per la llibertat i la independència econòmica de la dona en el París del s. XIX, una societat acomodada en la seva doble moral on el valor en alça ja no és la virtut, sinó els diners.

Dossier aquí

 Fotografies:
 


Com no he trobat video promocional, els deixo dos fragments de La Traviata de Verdi. No, no són els més coneguts, però són dos moments que a una servidora se li posa el pèl moixí i ja em disculparan si no he fet una tria més acurada tot i que vostès s'ho mereixen tot, però l'hora d'escriure aquesta entrada és una mica tronera i aquestes que els deixo aquí tampoc estan pas malament.Amami Alfredo
una gioa, dicesti


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada