dissabte, 29 de març de 2014

CONSEJOS DE UN DISCÍPULO DE MORRISON A UN FANÀTICO DE JOYCE


CONSEJOS DE UN DISCÍPULO DE MORRISON A UN FANÁTICO DE JOYCE
Autor: Roberto Bolaño /A.G. Porta

Intèrprets:
Nao Albet
Claudia Benito

Director: Fèlix Pons

Teatre Tantarantana
28 de març de 2014
De vegades aquest bloc té la impressió de veure fantasmes, doncs una servidora en aquesta obra no ha vist res d’allò que segons el programa de mà signat pel director i les ressenyes, assenyalen.

Allà on diuen que hi ha Bonnys and Clydes, atracaments i violència, servidora només ha vist que és parla de literatura. Sempre a criteri d’aquest bloc, el protagonista conviu amb la seva musa que és qui l’inspira, una musa destructiva, si és clar, n’hi de cap altre mena?, una musa que l’ajuda a escriure, enterbolit per l’alcohol i les amfetas , una novel·la negra de robatoris i assassinats que per tal que l’obra avanci, queden escenificats. Així doncs trobem que Àngel Ros (Nao Albet) signa com a Dèdalus i és coix, com ho és el Dèdalus de Retrat de l’artista Adolescent de James Joyce. En acabar l’obra, Ros/Dèdalus vol anar París, ciutat on va morir Jim Morrison, cantant de The Doors. I no seré tant spoiler com per desvetllar-los la resta de l’argument.

De tota manera, ja els dic, aquesta és una apreciació que en principi no és compartida, em penso, per ningú, però creguin-me m’he esforçat molt veure-la d’una altra manera.

L’obra m’agradat i sense ser rodona és força millor que determinat tipus de teatre reduccionista, fins i tot, les músiques, diametralment oposades els gustos d’aquest bloc, m’han semblat apropiades.

Quan la interpretació, com són dos no entrarem en confrontaments. Si la veuen ja faran vostès les seves valoracions.

La direcció de Fèlix Pons, força reeixida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada