dissabte, 27 de juliol de 2013

ALLÒ DE QUÈ PARLEN ROMAN INEXPLORATALLÒ DE QUÈ PARLEM ROMAN INEXPLORAT
Thomas Bernhard
(versió de Evelyn Arévalo i Pep Tosar)

Intèrprets:
Imma Colomer
Pep Tosar
Òscar Intente

Festival Grec ‘13
Espai Lliure – Teatre Lliure
Aquest bloc no ha amagat mai la seva intensa flaca per Thomas Bernhard, només per aquest motiu aquesta obra tenia d’entrada totes les meves simpaties, i també perquè el darrera de tot hi ha Pep Tosar, home de teatre (dir que és solament actor és fer-ne una injusta reducció) que sempre fa propostes molt interessants, estimulants i atractives.

Aquest cop tampoc ha decebut, el més remarcable de la posada en escena són las imatges de Glenn Gould tocant les Variacions Goldberg de Bach, a manera de taló de fons i com indicador  d’un canvi d’escena, encertat, doncs no és cap secret l’admiració que Bernhard sentia per aquest pianista (modestament aquest bloc també comparteix aquesta admiració).

La interpretació bona de tots tres.

Si cap de vostès vol saber qui era Thomas Bernhard aquesta obra l’engrescarà a descobrir-ho i voler saber-ne més.

Si ja coneix l’autor, s’ho passarà bé, Tosar estima Bernhard i això ho transmet i ho comparteix.

Les representacions van del 25 al 28 de juliol, del tot insuficient, cal esperar que la propera temporada teatral la trobarem en cartell i poder assaborir-la amb prou temps. Però si tenen oportunitat vagin ara a veure-la i de ben segur que repetiran si la tornem a reprendre la temporada ’13 ’14.

Ah! sí.... volen saber de què va, oi? Doncs.... i si la van a veure? Explicar un argument, si més no en aquest cas és no dir gaire cosa podria dir-los que un periodista o biograf junt amb Bernhard i Hedwig Stavianicek (dóna, amiga, companya, parella, triïn el mot que vulguin per què fins i tot és difícil explicar el que va representar aquesta Senyora per Bernhard), fan un repàs al premis que l’autor va rebre, però sempre sota la mirada implacable de Thomas Bernhard. Bé... aquí tenen de que va, però no tenen allò que és.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada