diumenge, 28 d’octubre de 2012

EL MONTAPLATOS


EL MONTAPLATOS
Autor: Harold Pinter

intèrprets
Alberto San Juan i Guillermo Toledo

Direcció: Andrés Lima

Producció: Animalario


TEATRE LLIURE - MONTJUÏC
Segons ens van dir els intèrprets en el col.loqui posterior al dia de la representació, aquesta obra, l’autor Harold Pinter, la va escriure en clau de comèdia, i així ens la mostra Animalario. No serà aquest bloc qui porti la contrària, només que a mi no em va treure ni un somriure, i no pas perquè l’obra no s’ho valgui sinò perquè en cap moment la situació que viuen els dos personatges – Ben (Alberto San Juan) i  Gus (Guillermo Toledo) – no em sembla ni tan sols simpàtica.

Se n’han fet comentaris de tota mena sobre aquesta obra, però en destacaré dos: és teatre de l’absurd, honestament no m’ho sembla, des el primer moment l’espectador sap on està, ja que els personatges també ho saben, i la situació no és absurda, dos treballadors que tenen per ofici l’assassinat, esperen que se’ls “mani” una ordre de feina, mentre, aquesta espera va generant un pòsit d’angoixa amb l’ajut d’un montaplats que puja i baixa, entenent l’espectador que a dalt hi ha quins manen i a baix hi ha quins obeeixen, no els devestllaré la resta; la segona cosa és la comparació amb l’obra Tot Esperant Godot de Samuel Beckett i llevat de l’espera, aquest bloc no troba cap més semblança.

Els actors ho fan força bé, tot i que G. Toledo té un paper de més lluïment i més agraït, però no és en detriment de San Juan.

La direcció correcta i ben trobat el moviment d’actors, quan a l’escenografia, barateta però prou eficaç.

Una cosa més a dir, el Lliure va tricar com a moderador del col.loqui a Xavier Grasset que ens va ensenyar tot allò que no s'ha de fer mai, entre elles sortir amb una tablet, un moderador que en cap moment va estar a l'alçada.

El dossier, força complet, aquí.Video promocional
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada