dissabte, 14 de gener de 2012

CLAUDE CAHUNSe n’ha parlat força d’aquesta exposició, sobretot se n’ha parlat més del personatge que de l’obra fotogràfica, que al capdavall potser és el que més interessa.

De  Claude Cahun (de nom Lucy Schwob, 1894-1954), no diré gaire cosa per que només cercant a la xarxa ja trobaran allò que més s’esmentat referent a la seva dualitat sexual i que n’hi ha hagut per tots els gustos.

De les fotografies de C. Cahun potser el més remarcable és el descobriment que ella mateixa fa d’aquesta disciplina. El que comença essent un mitjà per a la seva exhibició personal acaba essent un mitjà de comunicació, i a l’exposició aquest canvi el podem apreciar, ja que s’inicia amb unes fotografies on podem veure a la pròpia Cahun (de fet la podem veure a totes les fotografies, ja que ella era el seu objecte a mostrar) de context escenogràfic fins la utilització de la imatge com a eina de comunicació artística mitjançant la utilització de la tècnica i finalment descobrint ella (i nosaltres) la manifestació dels objectes donant-los veu pròpia. Afegir que la mostra és força completa. Però a  criteri d’aquest bloc, comissariada d’una manera massa impersonal.

Ara bé..... tot aquest recull de fotografies no impressiona, si més no en aquests temps (i llavors tampoc, la ambivalència sexual en els anys ’20 i ’30 no causava desmais), aquest bloc la qualificaria d’exposició curiosa però no esperin trobar l’impacta d’un Català Roca (p.e.).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada