dissabte, 28 de maig de 2011

MOLT SOROLL PER NO RES


SALA MUNTANER- c/Muntaner, 4 - Barcelona 
SALA NO NUMERADA
Del 4 de Maig al 5 de Juny del 2011
MOLT SOROLL PER  RES
Autor: William Shakespeare
Director: Oriol Tarrasón
Intèrprets: María Ibars, Bernat Quintana, Sergi Torrecilla, Pep Ambrós, Guillem Gefäll, Mireia Illamola, Annabel Castan i Bárbara Roig.
Producció: LES ANTONIETES TEATRE
Idioma: català
Duració: 1 hora 35 minuts
Horari: de dimecres a dissabte a les 20:45 h. i diumenge a les 18:30 h.Admeto que de Les Antonietes Teatre no n’havia sentit a parlar, tot i que segons se’ns informa en la seva pàgina web (també tenen un blog) aquest és el quart espectacle que tenen en cartera - un d’ells dedicat a Jesús Moncada que tot i que no ho diu enlloc, em sembla recordar que se’n va fer una prèvia de prèvia a la Nau Ivanov amb solament tres personatges -. També admeto que no coneixia aquesta companyia per la mandra de desplaçar-me i per aquest egocentrisme que tenim els barcelonins (i barclonines) que fins que no ens ho porten,  no existeix, del qual no en quedo exclosa.

El MOLT SOROLL PER NO RES de Les Antonietes (i Antoniets) és fresca, àgil i feta amb moltes ganes.

L’escenografia no és remarcable però si eficaç i els actors i actrius tenen tots la unitat de to. Està clar que en una obra coral sempre hi ha un o dos actors i/o actrius que repunten, en aquest cas també passa, però no de manera ostensible, ja que la impressió es que tots volem fer bé la seva feina en benefici del conjunt de la producció. Ja saben que els en donaré noms, per què seria en detriment de la resta i sobretot perquè les diferències són mínimes. 

Tot i que és un Shakespeare en mp3, comprimit, sí és respectuós i la companyia coneix el valor de les paraules de l’autor, de tota manera imagino que imperatius de programació obliguen a escapçar part del text però sense perdre’n l’essència.

Tampoc és una producció perfecte però els peròs que se li poden trobar queden esmenats per la voluntat de voler oferir un bon treball, no obstant sí en comentaré un: a estones parlen massa despresa, cal tenir en compte que una de les característiques més importants en Shakespeare és com escriu i la rapidesa dels diàlegs fa que de vegades el públic no pugui copsar  i gaudir de la ironia de l’autor.

Si decideixen anar-la a veure provin de trobar alguna oferta a Promentrada o Atrápalo, l’espectacle ofereix més que el que val l’entrada en oferta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada