dijous, 17 de febrer de 2011

la mort i la perlaEls de la Perla29, estan representant a la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya La mort d'Ivan Ilitx de Tolstoi. No estaríem davant d'una obra de teatre estricta sinó més aviat davant de la teatralització d'un text literari, com ho és la novel·la de Tolstoi.

A mi em va agradar força, i la idea d'un Ivan Ilitx a tres veus està molt ben resolta, ja que l'espectador no es fa mai un garbuix sinó que aquest triangle se'ns presenta sempre de forma nítida, hi ha un quart personatge, la mort, que és qui clou l'obra, no els explicaré de quina manera per tal de no esgarriar-los el final.

Com ja saben que no m'agrada dir més del que cal, afegiré que l'he trobada molt ben dirigida i no destacaria un actor/actriu per damunt dels altres ja que el director aconsegueix que tots estiguin en el mateix to. I cosa important, els espectadors sortim amb ganes de llegir l'obra literària.

Una de les músiques que s'interpreten és de Schubert que m'ha permès el títol d'aquesta entrada (el quartet La mort i la donzella).

Cal remarcar la bona pensada que han tingut els de la Perla29 d'engegar un seguit de conferències (la Perla29 sempre sorprèn) al voltant de la mort i que podem veure en el programa que encapçala aquest comentari, hores d'ara se n'han fet dues i encara en queden dues més. Les dues primeres han estat molt interessants, professionals de diversos àmbits, científic i humanístic i membres del Comitè de Bioètica de Catalunya, ens expliquen la mort a partir de la seva especialitat. Les conferències son de franc i d'entrada lliure, si entren a la seva pàgina web hi trobaran més informació.

I si van a les conferències, per una mica més, quedin-se  a veure l'obra (això si :pagant, amb descompte, però pagant) però ja que hi són que més els dóna una estoneta més, els de la Perla29 s'ho mereixen.

(Els prometo que no m'han pagat ni un ral per aquesta entrada, és més, no saben ni qui sóc, ni hi tinc cap amic/ga,  però els de la Perla29 em cauen bé).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada