diumenge, 22 d’abril de 2018

NOVETATS EDITORIAL 22 - ESPECIAL SANT JORDI '18


VIENA


Dos mesos després de la mort del cèlebre novel·lista Sebastian Knight, el seu germanastre, anomenat «V», decideix escriure’n una biografia que hauria de servir per deixar en evidència el qui va ser el seu agent literari, que no ha dubtat a fer circular falsedats sobre el Sebastian. Però qui era realment en Sebastian Knight? Com destriar el que és cert del que és fals? Era l’escriptor que enlluernava tothom a les conferències, o bé l’home reservat i profundament marcat per dues estanyes històries d’amor?

Una investigació detectivesca -subtil i perversa, plena de pistes falses- sobre la vida secreta d'un famós escriptor.

ALBERTÍ


Repassarem l'evolució de les cartes, els sobres i els segells. Acompanyarem els carters i les carteres en els seus recorreguts i descobrirem vivències dels professionals que entren a la porteria dels nostres domicilis per lliurar les missives que tant esperem. Reviurem la instauració de les bústies i les oficines de correus i evocarem els mitjans terrestres, marítims i aeris que han fet possible el miracle de transportar les nostres paraules als llocs més recòndits del planeta.

El text va acompanyat amb 200 imatges


ALPHA DECAY


Nueva York, finales de los ochenta. Mientras Manhattan dispara sus destellos de neón y la era yuppie de culto al dinero está en su máximo apogeo, la ciudad oculta una cara mucho más siniestra. En Queens, en el Bronx, incluso en Brooklyn, la realidad se parece demasiado a la letra de «The message», el famoso tema hip hop de Grandmaster Flash que habla de «ratas en la puerta, cucarachas en la habitación y yonquis en los callejones con un bate de béisbol». La calle es peligrosa: si sales, puedes recibir un disparo, te pueden atracar, puedes verte envuelto en una pelea, alguien querrá aprovecharse de ti. En este entorno deprimido, sin embargo, crecen chicos con grandes metas: escapar, triunfar, llevar una vida de opulencia.
Esta es la historia de un grupo de adolescentes de origen judío aficionados al hip hop, al metal y a las películas de sangre y vísceras que harán todo lo posible por huir del barrio y su ambiente de delincuencia, depresión y precariedad por medio de la música. Como judíos y blancos que son, no encajan en el entorno que les ha tocado vivir, en unas calles controladas por las pandillas portorriqueñas y jamaicanas, una mafia de baja estofa que controla el tráfico de droga y la prostitución. Aún así, se harán un hueco en las pandillas, se ofrecerán para mover droga, se harán con armas y aprenderán que se puede ser un gánster auténtico mientras se aprenden los fundamentos de la cultura del hip hop, que podrían significar la clave del éxito y nuevas cotas de riqueza, esta vez legal.

TUSQUETS


Catalans de 1918 recull cinc narracions, o assajos, que porten el nom d’un poeta o filòleg (Pompeu Fabra, Josep Carner, Joaquim Folguera, Salvat-Papasseit, Carles Riba), amics de l’autor i que tenen en comú el més gran interès per la llengua. Constitueixen la primera generació d’escriptors catalans que, segons Gabriel Ferrater, «va preferir la seva expressió personal per damunt de, diguem-ne, l’expressió d’una idea de servei al país i d’organització col·lectiva». Però aquest llibre també pot llegir-se com el diari d’un artista adolescent a
la recerca del llenguatge més adequat, o com una successió d’instants fulgurants que Foix ha viscut acompanyat de la gent que més estima i que li han donat l’experiència i la intuïció d’un desig inassolible d’eternitat.ASTEROIDE


Prólogo de: Julian Barnes
«A sus cuarenta años, la doctora Weiss comprendió que la literatura le había destrozado la vida.» Ruth Weiss es una profesora universitaria inteligente y solitaria que se ha especializado en los personajes femeninos de Balzac, en los que intenta ver reflejos de su propia vida.
Criada en Londres en el seno de una familia un tanto excéntrica –hija única de una actriz de teatro un poco hipocondríaca y un bibliófilo y librero de viejo con muy poco talento para el comercio–, su precoz afición a la literatura la llevó a pensar que en las grandes novelas se podía encontrar la verdadera medida del mundo. Pero ahora, cuando vuelve la mirada hacia el pasado, hacia su infancia en Londres y sus años universitarios en París, piensa que, en realidad, quizá estaba equivocada.

MALPASO


Además de ser un clásico indiscutible Carácter aborda con dolorosa ironía una de las vertientes del duro proceso por el que nos convertimos en individuos.

ANGLE


Yejide i Akin són un jove matrimoni a la Nigèria dels anys vuitanta. En una societat poligàmica, ells, sabent-se enamorats, decideixen ser una parella monògama. Però els problemes comencen quan no arriben els fills, fet que socialment i familiarment es considera una catàstrofe. Akin accedirà a casar-se gairebé d’amagat amb una segona esposa. Indignada i gelosa, Yejide sap que l’única manera de salvar el seu matrimoni serà aconseguir quedar-se embarassada. En la tradició de Chinua Achebe i Chimamanda Ngozi Adichie, la primera novel·la d’Ayòbámi Adébáyò tracta temes universals —amor, família, traïció, culpa— en una història apassionant sobre les relacions humanes, les expectatives vitals que ens fem a la joventut i sobre el desig, de vegades incontrolable, de tenir fills. Rebuda com un autèntic fenomen literari, Queda’t amb mi és la història de dos personatges que s’enfronten desesperadament a les frustracions i les pèrdues que la vida els imposa.

ARA AMSTERDAM


Escriptors i editors viuen Sant Jordi com una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria. De totes les diades que es fan i es desfan, aquesta serà la més important per a un dels nostres protagonistes: Màrius Serra ha publicat per primer cop amb el prestigiós segell Lorem Ipsum i aspira a encapçalar les llistes de vendes. Però, ironies del destí, aquella novel•la esdevé premonitòria i, durant les signatures del matí de Sant Jordi, una sèrie de crims tan execrables com reals tenyeixen de sang les parades de llibres de Barcelona. Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol.

BARCINO


El Llibre d’amic e amat és un del textos místics més importants de la literatura europea. És, així mateix, l’obra més coneguda de Ramon Llull. S’hi relata el procés d’unió entre el fidel cristià i Déu. La naturalesa superior d’aquesta unió fa que els homes no disposin de paraules apropiades per descriure-la. Per això els místics en parlen amb termes metafòrics. En els seus versicles això es concreta sobretot en la metàfora de l’amic i de l’amat, en què l’amic és el fidel cristià i l’amat és Déu. Els versicles, o poemes en prosa, breus, sovint d’un gran lirisme, requereixen un esforç d’interpretació. El lector n’ha de llegir un cada dia al llarg de l’any i, a continuació, ha de dedicar la jornada a reflexionar sobre el sentit que s’intueix darrere les paraules. El llenguatge humà no és capaç de descriure’l, i s’ha de recórrer a l’expressió metafòrica. Sebastià Alzamora (Llucmajor, Mallorca, 1972) és un reconegut autor de poesia i narrativa en què ha publicat multitud de textos. Ha rebut diversos premis literaris, entre els quals el Carles Riba de poesia o el Josep Pla i el Sant Jordi de narrativa, i ha estat traduïda al castellà, l’italià, el francès, el portugués, el danès, el polonès i l’anglès.

ALREVÉS


BRIGE


Has estat mai a Islàndia? Saps que és considerat un dels millors països del món? I si això és cert, com és que Halldor viu a Catalunya? El món segons Halldor et permetrà descobrir qui és aquest músic islandès, cèlebre per les versions en anglès de grans èxits de la Nova Cançó i ara presentador de televisió, que mentre viatja pel món entrevista persones que també s'han deixat seduir per la cultura catalana.

GUILLERMO ESCOLAR


Una nouvelle filosófica traducida por primera vez al español.
Escrita por el filósofo ale­mán Philipp Mainländer poco antes de sucidarse en 1876, se presenta ahora Rupertine del Fino traducida al español en primicia.
Manuel Pérez Cornejo, que ha estado al cuidado de la edición y la traducción, y Carlos Javier González Serrano (que ha escrito el epílogo) acercan al lector hispanohablante una obra decaden­tista, rebosante de sombrío romanticismo y ambientada entre Alemania e Italia. Considerada como una de las mejores obras de la segunda mitad del siglo XIX, Rupertine del Fino contiene apasionados personajes que reflejan el pesimismo del autor, que tiene como referencia a Schopenhauer: la dionisíaca voluntad de vivir y una resignada renuncia a la vida.

1984
A


CAL.LÍGRAF


Celebrada en un context polític complex i canviant, Panero, al que temen i adoran per igual, és el Rei. Realisme màgic en estat pur.
Era el mes d'octubre de 2010 quan l'autora, psicòloga de professió i poeta de vocació, es va embarcar des del manicomio del Dr. Rafael Inglott a Las Palmas, en la titánica missió d'acompanyar com cuidadora, secretària, curadora i fedatària d'un home desmesurat, amb un univers propi al que les convencions socials no li afecten per a res, a un homenatge internacional a la seva persona i la seva obra.

CATARATA


Todos nos hemos acercado en algún momento a la farmacia buscando un remedio para alguna dolencia, pero ¿somos conscientes de cómo llega uno de esos medicamentos a estar a la venta?, ¿cuántos fármacos han caído durante el largo y duro proceso desde el laboratorio hasta la farmacia?, ¿cuál es la semilla inicial a partir de la que se genera un fármaco?, ¿cómo sabemos que el medicamento cura? De hecho, ¿es lo mismo un fármaco que un medicamento?, ¿y un principio activo? Disponer de un medicamento en el mercado para tratar o curar una enfermedad supone un largo viaje; se puede decir que es casi una carrera de obstáculos y de fondo que necesita de múltiples etapas y varios años por los que una molécula inicial va desarrollándose y evolucionando hasta convertirse en un medicamento. También es un proceso caro: el coste medio para investigar y desarrollar cada medicamento con éxito se estima en mil millones de euros, frente a la probabilidad de que un fármaco pase con éxito todos los ensayos, que es inferior al 12%.

PRINCIPAL E LIBROS


La historia de la Filosofía más mordaz y divertida que jamás has leído
¿Hay alguien más chiflado que un filósofo? Llega el esperado retorno de la hilarante serie de culto Historia Torcida. El libro que tienes en tus manos es la historia de la Filosofía más irreverente e ingeniosa. 
Luis Soravilla nos presenta en dos volúmenes un desternillante paseo por la historia y las aportaciones de ilustres y peculiares pensadores, en su incansable trabajo por encontrar explicaciones a cual más absurda sobre el ser, de dónde venimos y a dónde vamos (si se acaba el vino). 
Camina de la mano de estos intelectuales en su gesta por intentar descifrar el sentido de la vida… ¡y procura no tropezar tanto como ellos! ¡La filosofía nunca fue tan divertida!

ARA
A

Des de finals del segle xix, el debat sobre l’anomenada «qüestió catalana» o «problema catalán» ha tingut un clar i destacat protagonisme a les pàgines de la premsa de Barcelona i de Madrid. Els periodistes, escriptors i cronistes han donat fe del batec del moment polític català i espanyol en cada moment, i hi han intervingut decididament.

Ara que el procés sobiranista ha produït un canvi decisiu i històric en el catalanisme, oferir un ventall de testimonis sobre com es va produir a la premsa catalana i espanyola el debat sobre Catalunya i la resolució de l’encaix dins d’Espanya és una lectura essencial per comprendre la dimensió tant del moment present com del llarg procés històric que el precedeix.

Els més de quaranta articles periodístics que Joan Safont proposa i contextualitza en Greuges i desgreuges ens descobreixen que, molt sovint, els arguments d’una part i de l’altra són idèntics als que podem llegir a la premsa d’avui, i fins i tot el dring i l’estil són sorprenentment contemporanis.


Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i, també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana –l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política...– i que crida a fer-li front d’una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviarà les dones.
Natza Farré s’erigeix com una veu reivindicativa, entusiasta i rebel que escriu, des de l’inconformisme més absolut, que les dones han de ser feministes per naturalesa, pel simple fet de ser dones. Si no ho són, aquest llibre les acabarà de convèncer. Només així podran canviar el món.

ENCUENTRO


La presente obra constituye la primera antología poética en lengua castellana de la que, sin duda, fue la faceta literaria menos conocida del escritor británico C.S. Lewis.
l poeta Lewis sigue siendo a día de hoy un perfecto desconocido, incluso para sus más acérrimos lectores; más aun para sus seguidores en lengua española, que apenas han tenido hasta el momento posibilidad de acceder en su idioma a la obra poética de Lewis. Ojalá esta antología, presentada aquí en edición bilingüe, permita a los lectores asomarse al riquísimo y exuberante mundo poético de nuestro autor.

HERMIDA


Escrita probablemente entre la segunda mitad de 1945 y los primeros meses de 1946, Extravíos representa tal vez la obra más sombría y descreída que el autor haya escrito nunca: «Entiendo perfectamente tu situación y tus desilusiones, aunque yo no haya hecho la guerra. Pero basta contemplar como espectador la época que vivimos para sacar conclusiones válidas para todos los tiempos. Yo me he vuelto inmune a todo, a las antiguas creencias y a cualquier creencia futura. Aún creo quizás en la inteligencia y en el fuego de artificios del espíritu. La “realidad” no existe sino en el sufrimiento, pero lo muerte lo anula también, así que al fin de cuentas nada tiene consistencia alguna», escribía a su hermano Aurel, el 8 de septiembre de 1946.
La presente obra es uno de los últimos textos que Cioran compone en rumano y probablemente el último que concebirá en su propia lengua con carácter de libro. El episodio de Dieppe, descrito en sus entrevistas, está a un paso de consumarse, y con él la decisión de operar definitivamente el salto que lo catapultará como uno de los prosistas más finos de las letras universales.

LA ISLA DE SILTOLÀAUSTRAL


«Si la auténtica prueba para juzgar la calidad de una novela es la relectura, y los placeres que aporta la relectura, entonces Orgullo y prejuicio supera cualquier novela jamás escrita», Harold Bloom


CATEDRA


Este libro propone un acercamiento social y cultural a la historia de la sexualidad en España desde finales del siglo XVIII hasta mediados del XX en torno a diez capítulos agrupados en tres ejes: "El descubrimiento del sexo"; "La prostitución, ¿un mal necesario?"; "Erotismo y pornografía. Un “infierno” español". El lector encontrará primero una aproximación a las colecciones populares de educación y de divulgación sexuales ("el sexo revelado"), así como al preservativo masculino, conocido en España desde la segunda mitad del siglo XVIII ("el sexo por proteger"). Este itinerario prosigue examinando el establecimiento y el funcionamiento del sistema médico y policial que regulabala prostitución ("el sexo en venta") y analizando el burdel como un espacio de sociabilidad ("el sexo tolerado"), desembocando en la recepción en España de la «cruzada» abolicionista lanzada por la protestante inglesa Josephine Butler ("el sexo denunciado"). Se abordan después el estudio de la "memoria" de la literatura erótica (francesa esencialmente) registrada por los censores de la Inquisición en sus últimos "Índices de libros prohibidos" en 1790 y 1805 ("el sexo censurado"), una aproximación a la producción erótica y pornográfica española, bien clandestina ("el sexo exaltado") o bien difundida en quioscos de prensa en el marco de colecciones populares ("el sexo al alcance de todos"), así como algunos enfoques relativos al erotismo gráfico, en particular en torno a la producción pornográfica de Eusebi Planas ("el sexo ilustrado"). El conjunto termina con el examen de una controversia sobre el sexo en España en los años treinta del siglo XX, enfrentando a un joven húngaro prácticamente desconocido y que entonces residía en Barcelona, ​​Oliver Brachfeld, con el prestigioso médico español, escritor y hombre público, Gregorio Marañón ("el sexo a debate").

ALIANZA


"Una vida en venta" es una de las novelas más originales y surrealistas de Mishima. Tras una trama aparentemente desenfadada, se trasluce la soledad que le acompañó, sus inseguridades, sus dudas existenciales, su sed por vivir intensamente una vida a la que puso fin practicándose el tradicional "seppuku" en 1970. Se publicó por entregas en una revista japonesa en los años sesenta y, sin pena ni gloria, en los noventa en formato bolsillo. Su reedición hace un par de años en Japón ha sido toda una sorpresa por el notable éxito obtenido, sobre todo entre los lectores más jóvenes que han descubierto a un autor hasta ahora desconocido para su generación. Esta edición de Alianza Editorial es la primera que se hace en una lengua occidental.

GATOPARDO


Desmembrado
y otras historias
de misterio y suspense


SEMBRA LLIBRES


Barcelona, any 1968. El moviment antifranquista multiplica les accions en tots els fronts. El règim es defensa ampliant la repressió. En aquest context convuls i perillós, una organització revolucionària debat sobre l’ús de la violència. Després de llargues discussions, uns quants militants decideixen orquestrar un atracament per finançar la compra d’armes. Una acció planificada fins a l’últim detall que els portarà a una situació límit.
A Milions d’ampolles buides, Manuel de Pedrolo conjuga el suspens de la millor novel·la negra amb les intrigues de les lluites polítiques de l’època. El resultat és una obra que ens atrapa amb tot l’arsenal narratiu del gènere policíac, però que es teixeix amb les reflexions d’uns personatges que ho arrisquen tot per les seves idees. Però, també, és un retrat excel·lent d’un moment històric de mobilització popular, així com dels anhels dels seus protagonistes. Tota una obra clàssica, censurada pel règim, d’un dels grans escriptors de les nostres lletres que es va caracteritzar pel seu insubornable compromís. Perquè, com remarca Jaume Cabré al pròleg d’aquesta edició, «el país no va morir escanyat per la pastanaga que ens volia fer empassar l’estat espanyol gràcies a la resistència tenaç i valenta d’una colla de pedrolos».

SEIX
A


SAJALIN


Sant Jordi 2018

 
El próximo lunes celebraremos la diada de Sant Jordi en la popular Plaça del Diamant (Gràcia) de Barcelona. Os esperamos de 9.30 a 21h con nuestras últimas novedades y buena parte del catálogo de Sajalín.
10% de descuento y bolsa de tela de regalo para los que os llevéis un Sajalín a casa.


ERRATA NATURAE


Una vez más la antigua y bella obsesión del ser humano por la felicidad, es decir: por la salud interior. La filosofía como arte terapéutico. ¿Pero de qué estamos tan perpetuamente enfermos? ¿En qué consiste la anhelada felicidad? En vivir tranquilo, sin ambición, sin mayores deseos. En utilizar el dinero sin deleitarse en él, conservándolo sin inquietud y perdiéndolo sin lamentos. En gobernar las propias pasiones en lugar de ser su esclavo. En no tener miedo, en guiarse siempre por la razón y no llevar a cabo ninguna acción que nos cause remordimiento.

AKAL


Estamos ante un libro que, a pesar de lo que pueda parecer, resulta realmente novedoso, con un espléndido despliegue de datos perfectamente engarzados que permitirán al lector aprender –y disfrutar– sobre cómo se formó la música que terminaría siendo el mayor exponente de cultura popular de la segunda mitad del siglo XX.
Su importancia reside en que tiene muy en cuenta que el rock ‘n’ roll no nace de un día para otro ni en el vacío, en medio de la nada, sino que se trata de un proceso de muchísimos años en el que se ven implicados diversos elementos y agentes sonoros, así como otras disciplinas –por ejemplo, la economía y la tecnología–. En sus distintos capítulos se presta especial atención a la influencia española en su creación y también a los numerosos judíos cuya contribución es básica –y no sólo como avezados empresarios–. Hace hincapié en la importancia de la radio y sus listas de éxitos (el famoso Top 40) para que la presencia en las ondas diera la difusión necesaria. Para que esto sucediera, se cuentan con detalle todos los acuerdos, presiones, huelgas, boicots, corrupción, poder de las editoriales, y también la importancia de las tramas mafiosas que jalonan la trastienda del rock. Y, por supuesto, está el cine como generador de gran parte de la imaginería que luego abrazaría el rock. Tampoco olvida los soportes físicos donde se compra y vende la música, es decir, el mercado de canciones.

SEXTO PISO


En la guerra y en la paz, una mujer sin armas lucha por sus hijas. Como en la vieja agricultura itinerante roza, tumba y quema para que esas niñas tengan un lugar al cual poder regresar.
Ahora, esa mujer debe conseguir dinero para emprender un largo viaje que le brindará la oportunidad de reunirse con la primera de sus cinco hijas, una niña a la que perdió durante el tiempo de la guerra. En su intento por llevarla de regreso consigo, se presentará ante ella como la pequeña independiente y tenaz que fue, la adolescente reclutada contra su voluntad por la guerrilla, la mujer joven que conoció el amor y la traición, la sobreviviente que vio el final del combate y la madre dispuesta a batallar por conseguir, en la paz y en la pobreza, una oportunidad en la vida para sus hijas, sin pedir nada a nadie.


COSSETÀNIA


El llibre que teniu a les mans us permet fer un viatge amb els cinc sentits al món de la cervesa artesana catalana, tota una poesia líquida per als autors. Coneixereu els estils diferents que s’elaboren a casa nostra, ja siguin de la família de les rosses, morenes, negres, torrades, pèl-roges o àcides, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. Descobrireu què s’amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb espai també per a les cerveses sense gluten. Embarqueu-vos en aquest recorregut intens i saborosíssim per les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya.

ARA / AMSTERDAM


En un país devastat per la incompetència, quatre terroristes estrambòtics emprenen un viatge suïcida per assassinar el rei d’Espanya i proclamar unilateralment la independència de Catalunya. Amb aquest punt de partida delirant arrenca Hawaii Meteor, la que va ser la primera novel·la de Jair Domínguez, una road movie apocalíptica que ens transporta a un futur distòpic dominat per la violència i en el qual els quatre protagonistes s’enfronten amb tot d’obstacles i enemics que intentaran evitar que la seva missió arribi a bon port. Hawaii Meteor és un thriller d’alt voltatge amb grans dosis d’acció, sang i fetge; un viatge al·lucinant cap a la misèria de la condició humana.

PERISCOPI


La vigília de la independència d’Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l’agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i caçant coloms amb l'única companyia del Fantasma, un pastor alemany albí, i escriu la seva historia a les parets amb trossos de carbó. Mentre ella observa el mon exterior i sembla enfonsar-se en l’oblit, el país transita traumàticament de l’alliberament a la república socialista, la guerra civil, la pau i el capitalisme cobdiciós.
Jose Eduardo Agualusa traça amb una escriptura sensual i imaginativa un relat enlluernador que reconstrueix la historia recent d’Angola. Una narració basada en un personatge real i commovedor que ens ensenya el poder paralitzant de la por i la importància de la redempció. 


ARPA


La historia de la amistad entre David Hume y Adam Smith, dos gigantes del pensamiento que forjaron el mundo moderno. Uno de los libros del año en The Guardian.

SIRUELA


CORTESANAS, SIRENAS, AMBICIONES, NAUFRAGIOS... LA MEJOR NOVELA SOBRE EL SIGLO XVIII DESDE EL SIGLO XVIII.

Londres, septiembre de 1785. Uno de los capitanes del armador Jonah Hancock llama con urgencia a su puerta en mitad de la noche para comunicarle la increíble noticia de que ha vendido su barco a cambio de algo absolutamente excepcional: el cuerpo disecado de una pequeña sirena.

El rumor se propaga como la pólvora, desde los astilleros y los burdeles hasta los cafés y los salones nobiliarios; todo el mundo quiere ver la recién descubierta maravilla. El encuentro del señor Hancock con Angelica Neal, la cortesana más deseable y cotizada de la ciudad, marcará el nuevo rumbo de sus vidas. ¿Dónde los llevará su ambición en una época de improbables ascensos sociales? ¿Y podrán escapar al poder de aniquilación que, según dicen, posee la mítica criatura marina?

Esta espléndida novela, una gloriosa y sensual inmersión en la época georgiana, es una historia de prodigios y naufragios, de sentimientos, curiosidades e intrigas, tan exquisitamente ejecutada que, desde la primera página, su irresistible y seductor canto nos arrastra, sin remedio, hacia sus misteriosas profundidades...

ICARIA


En este volumen pretendemos mostrar que los discursos de futuro y el pensamiento utópico acompañan también y muy fundamentalmente la literatura del exilio y la diáspora, y presentar las muy diversas formas que tienen de articularse. Los estudios que reunimos se centran mayoritariamente en autores y autoras del siglo XX y XXI, protagonistas de los exilios y diásporas provocados por una historia marcada por el signo de las catástrofes. Documentan el exilio alemán, específicamente el judío alemán, el exilio español y asimismo la diáspora árabe en la actualidad. Así se confirma una cierta razón cronológica en el panorama que ofrecemos: los exilios clásicos del siglo XX relacionados con el ascenso de los fascismos, la Guerra Civil española, el nacionalsocialismo y el asesinato en masa de los judíos europeos, y finalmente las diásporas actuales resultado de gobiernos totalitarios.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada