divendres, 2 d’octubre de 2015

EDWARD YUDENICH

Aquest nen que veuen aquí, Edward Yudenich, té 7 ó 8 anys (segons on es llegeixi la informació)


Avui, no n'estic segura si faig bé o no de fer aquesta entrada, ja que si bé el comentari que faré és més aviat una reflexió en negatiu, el fet de mostrar-lo ja és contribuir a una difusió que considero innecessària, al capdavall una contradicció.

Aquest bloc no és gens paternalista, o prova de no ser-ho, però de vegades aquesta norma cal llevar-la, aquest nen toca el violí, dirigeix orquestres d'adults, és a dir que ens trobem davant d'allò que se sol dir un nen prodigi, un geni... o diguin com vulguin.

No discutirem les seves capacitats musicals, ell no n'és responsable de tenir-les, la natura la dotat d'aquesta facultat, del que sí som responsables és de l'ús que fem d'aquestes facultats. Cal pensar doncs que hores d'ara els responsables de l'ús que se'n fa de les virtuts d'aquest nen són els seus pares i els seus mestres, els quals ja l'han llançat al circ del mercat.

Reiteradament hem assenyalat la fam del públic per intèrprets nous, intèrprets que no tenen temps de madurar i el mercadeig de discogràfiques, programadors i d'altres alimenten aquest públic afamat donant-los intèrprets mig cuits.

En fi..... no seguiré ja saben que vull dir. Leopold Mozart duia el seu fill per les corts d'Europa exhibint-lo com si fos de fira, em temo que això serà igual. Evidentment vostès em poden dir que a d'altres països i a d'altres indrets del món la cosa és més terrible, doncs la explotació infantil de tota mena acompanya la misèria i tindran raó, però llavors el tema que ens ocupa és més greu ja que podent-ho evitar d'immediat, contribuïm a la seva divulgació.

Avui no poso videos, vostès els podran trobar a internet si hi estan interessat (interessades)